1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Eti Alüminyum'dan Konya'ya 1.7 MW'lık GES

Eti Alüminyum'dan Konya'ya 1.7 MW'lık GES

Enerji Günlüğü - Eti Alüminyum A.Ş., Konya'da her biri 0,850 MW'lık Eti 2 Çumra Uzunkuyu ve Eti 3 Çumra Uzunkuyu Güneş Enerjisi Santrallerini kuracak.Eti...

Eti Alüminyum'dan Konya'ya 1.7 MW'lık GES

Enerji Günlüğü - Eti Alüminyum A.Ş., Konya'da her biri 0,850 MW'lık Eti 2 Çumra Uzunkuyu ve Eti 3 Çumra Uzunkuyu Güneş Enerjisi Santrallerini kuracak.

Eti Alüminyum Anonim Şirketi tarafından Konya İli, Çumra İlçesi, Uzunkuyu Köyü Karatepe Mevkiinde, her biri 0,850 MW'lık olmak üzere Eti 2 Çumra Uzunkuyu ve  Eti 3 Çumra Uzunkuyu güneş enerjisi santralleri inşa edilmesi planlanıyor.  

5.100.000 TL değerindeki projede yılda yaklaşık 3.221.675,1 kWh elektrik üretilmesi ve üretilen elektriğin proje alanına yaklaşık 5 km mesafede bulunan Karapınar Trafo Merkezi’ne 31,5 kV’lık enerji iletim hattıyla bağlanması planlanıyor. 

ÇED SÜRECİ BAŞLADI 

Eti 2 Çumra Uzunkuyu ve Eti 3 Çumra Uzunkuyu Güneş Enerjisi Santralleri Projesi ile ilgili olarak Çevre Bakanlığı’na sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası incelenerek uygun bulundu ve ÇED süreci başlatıldı. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreçle ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler