1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Eti Alüminyum'dan Konya’ya 3. güneş santrali

Eti Alüminyum'dan Konya’ya 3. güneş santrali

ETİ Alüminyum A.Ş. Konya’daki Seydişehir Entegre Tesisi’nin elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla 40 MW kapasiteli ETİ-3 GES'i kurup işletecek.

Eti Alüminyum'dan Konya’ya 3. güneş santrali

Enerji Günlüğü - ETİ Alüminyum A.Ş. Konya’daki Seydişehir Entegre Tesisi’nin elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla 40 MW kapasiteli bir güneş santrali daha kuracak. 

ETİ Alüminyum A.Ş. tarafından Konya İli, Seydişehir İlçesinde işletilen Eti Alüminyum Fabrikasına elektrik üretmek amacıyla kurulması planlanan güneş enerjisi santrali projelerinde 3. etabı ve 2. kapasite artışı planlanıyor. 222 milyon lira değerindeki proje kapsamında 40 MW kapasiteli ETİ-3 GES kurulup işletilecek.

Kurulması planlanan santralde Monokristal Güneş Enerjisi Paneli, TALESUN Marka Bi-Facial PV Modul (450 W) Monokristal Fotovoltaik güneş panelleri kullanılacak.

Santralde ETİ Alüminyum Tesisinin iç tüketimini karşılamak amacı ile yılda 77.850.000 Kwh elektrik üretilecek. Projelerin ilk ikisi olan ETİ GES Projesi için 25.000,0 MWh, ETİ GES Kapasite Artışı Projesi için ise 66.400.000 KWh elektrik üretimi planlanıyor. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler