1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Eti Maden Kırka’da doğal gaz yakıtlı buhar kazanı ilave edecek

Eti Maden Kırka’da doğal gaz yakıtlı buhar kazanı ilave edecek

Eti Maden, Eskişehir’deki Boraks Pentahidrat Fabrikalarının buhar ihtiyacını garantiye almak için 84 milyon lira yatırımla bir adet 100 ton/h kapasiteli doğal gaz yakıtlı buhar kazanı kuracak.

Eti Maden Kırka’da doğal gaz yakıtlı buhar kazanı ilave edecek

Enerji Günlüğü - Eti Maden, Eskişehir’deki Boraks Pentahidrat Fabrikalarının buhar ihtiyacını garantiye almak için 84 milyon lira yatırımla bir adet 100 ton/h kapasiteli doğal gaz yakıtlı buhar kazanı kuracak.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kırka Bor İşletme Müdürlüğü, Eskişehir'deki Boraks Penta Hidrat Fabrikalarının buhar ihtiyacını karşılamak üzere mevcut buhar kazanlarına ilave yapmayı planlıyor. Mevcut buhar üretim kazanlarında oluşabilecek herhangi bir arıza durumunda, buhar kazanlarının arızasının giderilmesi ve devreye alınması arasındaki süreçte buhar ihtiyacını karşılamak üzere ekonomik ömrünü tamamlamış olan doğal gaz yakıtlı 50 ton/h kapasiteli buhar kazanı yerine 1 Adet 100 ton/h kapasiteli kazan kurulması planlanıyor. Böylece toplam buhar kazanı kapasitesi 455 ton/h’ye ulaşacak ve yoğun Boraks Penta Hidrat ürününün siparişinin eksiksiz olarak karşılanması sağlanacak. Projenin değerinin 84 milyon lirayı aşması bekleniyor.

Boraks Penta hidrat fabrikalarının buhar ihtiyacı, olumsuz iklim koşulları (özellikle kış aylarında) ve tam kapasitede üretim faaliyetleri gerçekleştirildiği anda 300 ton/h’i buluyor. 

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler