1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Eti Maden'in projesi halkın görüşüne açıldı

Eti Maden'in projesi halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Eti Maden tarafından Kütahya'da yapılması planlanan 250 t/h Kapasiteli Kömür Yakıtlı Buhar Kazanı, 50 MWe Kurulu Gücünde Turbojeneratör...

Eti Maden'in projesi halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Eti Maden tarafından Kütahya'da yapılması planlanan 250 t/h Kapasiteli Kömür Yakıtlı Buhar Kazanı, 50 MWe Kurulu Gücünde Turbojeneratör Ünitesi ve Tehlikesiz Atık Depolama Sahası projesi ile ilgili 11 Ağustos 2016 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, iki gün önce Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci başlayan, Emet Bor İşletme Müdürlüğü'nün buhar ihtiyacını karşılamak için Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından Kütahya ili, Emet ilçesi Mevkii'nde yapılacak, 250 t/h kapasiteli kömür yakıtlı buhar kazanı, 50 MWe kurulu gücünde turbojeneratör ünitesi ve  tehlikesiz atık depolama alanı yapımı projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyasının halkın görüşüne açıldığını duyurdu.

Açıklamada, projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 11 Ağustos 2016 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenleneceği ve ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenlerin Bakanlık Merkezinde veya Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekleri ifade edildi.

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler