1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ETKB: Deprem çalışmaları devam ediyor

ETKB: Deprem çalışmaları devam ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, deprem bölgesinde hayatın yeniden normale dönmesi amacıyla, toplamda 17,5 milyar liralık destekte bulunduğunu açıkladı.

ETKB: Deprem çalışmaları devam ediyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yaşanan deprem felaketinin birinci yılında, arama kurtarma faaliyetleriyle eş zamanlı doğal gaz ve elektrik kesintilerini giderme ile konaklama ve yemek çalışmaları yürüttüğünü açıkladı.

Türkiye’yi sarsan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin üzerinden bir yıl geçti. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarıyla birlikte yaptığı çalışmalar hakkında bilgi paylaştı. 

Bakanlık çalışmaların sürdüğünü belirterek, yaptığı çalışmaları şöyle sıraladı:

- Depremin hemen sonrasında 19 bin 906 personel, 3 bin 763 araçla birlikte bölgeye peyderpey intikal etti. Bakanlığa bağlı 9 bin 798 madenci, arama kurtarma faaliyetlerine katıldı. Bu faaliyetler sonucunda 324 depremzede enkazdan sağ olarak kurtarıldı.

- Arama kurtarma faaliyetleriyle eş zamanlı olarak bölgenin doğal gaz iletim hatlarında meydana gelen hasarlar tespit edildi. Bu hasarlar bölgeye intikal eden uzman ekipler tarafından 4 gün içerisinde onarıldı. Onarımın çalışmaları yapılırken dağıtım şirketleri aracılığıyla LNG ve CNG ile bölgeye doğal gaz arzı sağlandı.

- Deprem elektrik iletim hatlarına da büyük zarar verdi. TEİAŞ ekiplerimin çalışmaları sonucunda elektrik hatlarında yaşanan kesintiler, 2 hafta içerisinde sonlandırıldı.

- Depremzedelerin en temel ihtiyaçları arasında yer alan konaklama konusunda da harekete geçen bakanlık, konteyner ve çadır kentler kurdu. Bakanlığın koordinasyonunda yolcu taşıyan iki gemi, İskenderun Limanı’na getirtildi. Depremzedelere tahsis edilen gemilerde binden fazla kişinin konaklaması sağlandı. Bakanlık ayrıca, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının inşa ettiği konteyner veya çadır kentlerin de elektrik altyapısını oluşturdu.

- Bakanlık, depremzedelerin sıcak yemeğe erişebilmesi amacıyla yemek dağıtım merkezleri kurdu. Merkezlerde günlük 10 binlerce kişiye üç öğün yemek hizmeti verildi. Bölgede hayatın yeniden normale dönmesi amacıyla bakanlık, deprem bölgesine toplamda 17,5 milyar liralık destekte bulundu. Depremzedelerin 6 Şubat öncesine ait yaklaşık 1 milyar liralık elektik ve doğal gaz borçlarının silinmesini sağladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler