1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ETRM’den elektrik ticaretinin altın kuralları

ETRM’den elektrik ticaretinin altın kuralları

Enerji Günlüğü - ETRM Enerji Danışmanlık ve Risk Yönetimi şirketi, 6-7 Haziran tarihlerinde düzenleyeceği Türkiye Elektrik Piyasası Eğitimi’yle elektrik...

ETRM’den elektrik ticaretinin altın kuralları

Enerji Günlüğü - ETRM Enerji Danışmanlık ve Risk Yönetimi şirketi, 6-7 Haziran tarihlerinde düzenleyeceği Türkiye Elektrik Piyasası Eğitimi’yle elektrik piyasası hakkında temel bilgileri ve elektrik ticareti hakkındaki her şeyi katılımcılarla paylaşacak. Eğitimle birlikte elektrik piyasasında uzmanlaşmak isteyen katılımcılara, en ucuz elektriği bulup tüketmenin püf noktaları, üretilen elektriği en yüksek fiyattan satmanın yolları, pazardaki fiyat gelişimini tahmin edip, mevcut elektrik santrali şirketini daha karlı hale getirmenin formülleri anlatılacak. Eğitimde ayrıca; perakende enerji satışı, enerji ticareti, ikili anlaşmalar piyasası, enerji ithalat ve ihracatı, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) elektrik kontratları, enerji borsası ve tezgah üstü piyasalar (OTC) hakkında bilgilerin yanı sıra elektrik fiyatlarını oluşturan bileşenler ele alınacak.

Toplam 2 gün sürmesi planlanan eğitimin ilk gününde, elektrik piyasaları ve elektrik ticaretiyle ilgili temel bilgilere yer verilecek. İlk gün, Gün Öncesi Piyasası, Dengeleme Güç Piyasası, İkili Anlaşmalar Piyasası, tezgahüstü piyasalar, teminatlandırma, enerji ekonomisi, fiyat oluşumunda makroekonomik analiz, verimlilik eğrilerinin modellerde kullanılması, elektrik Fiyatlarının Temel Sürücüleri, spot piyasalarda fiyat volatilitesi ve fiyat tahmini gibi konular masaya yatırılacak.

Eğitimin ikinci gününde ise ETRM Trade yazılımı ile katılımcılara Türkiye Elektrik piyasalarının tamamı tek bir ekranda simüle edilmiş halde sunulacak ve teorik kavramların gerçek piyasalarda nasıl işlediğini görmeleri sağlanacak.  

Önceki ve Sonraki Haberler