1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EÜAŞ 18 Mart Çan Termik Santrali’nden cihaz alım ilanı

EÜAŞ 18 Mart Çan Termik Santrali’nden cihaz alım ilanı

Enerji Günlüğü - Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre EÜAŞ 18 Mart Çan Termik Santralı İşletme Müdürlüğü, 40 iş gününde teslim edilmek üzere...

EÜAŞ 18 Mart Çan Termik Santrali’nden cihaz alım ilanı

Enerji Günlüğü - Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre EÜAŞ 18 Mart Çan Termik Santralı İşletme Müdürlüğü, 40 iş gününde teslim edilmek üzere uv-vıs spektrofotometre cihazı satın alacak. Teklifler 20.11.2012 Salı günü saat 14.00’e kadar EÜAŞ 18 Mart Çan Termik Santralı İşletme Müdürlüğü’ne verilebilecek. Maddenin ışığı absorplamasını incelemek için kullanılan düzeneğe absorpsiyon spektrometresi veya absorpsiyon spektrofotometresi adı verilir.

Bir spektrofotometre ışık kaynağı, dalgaboyu seçicisi ve dedektörden oluşur. Bu ana bileşenlere ek olarak spektrofotometrelerde ışığı toplamak, odaklamak, yansıtmak, iki demete bölmek ve örnek üzerine göndermek amacıyla mercekler, aynalar, ışık bölücüleri ve giriş ve çıkış aralıkları vardır. Örnek ise, kullanılan dalgaboyu bölgesinde ışığı geçiren maddeden yapılmış örnek kaplarına konularak ışık yoluna yerleştirilir.

Önceki ve Sonraki Haberler