1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. EÜAŞ 1800 MW’lık Afşin C Termik Santrali için çalışmalara başlıyor

EÜAŞ 1800 MW’lık Afşin C Termik Santrali için çalışmalara başlıyor

EÜAŞ, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde kuracağı yerli kömür yakıtlı 1800 MW’lık Afşin C Termik Santrali için çalışmalara başladı.

EÜAŞ 1800 MW’lık Afşin C Termik Santrali için çalışmalara başlıyor

Enerji Günlüğü - EÜAŞ, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde kuracağı yerli kömür yakıtlı 1800 MW’lık Afşin C Termik Santrali için çalışmalara başladı.

Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş ili, Afşin ilçesi, Altınelma ve Tanır mahalleleri sınırları içerisinde tamamen yerli kömür yakıtlı 1.800 MWe/1.836 MWm/4.401,84 MWt kurulu güçte Afşin C Termik Santrali, Açık Kömür İşletmesi ve Düzenli Depolama Alanı” planlanıyor. 

Yaklaşık 17 milyar 300 milyon lira değerindeki proje kapsamında, yatırımcı EÜAŞ’a ait olan 1954 ruhsat numaralı maden işletme ruhsatlı sahada yer alan ve yaklaşık 1.459 milyar ton kömür kaynağı bulunan C sektöründen açık işletme yöntemi ile çıkarılacak kömür, konveyör hatlar ile santral alanına aktarılacak ve ―Pülverize Yakma Teknolojisine göre santralde yakılacak. Yanma sonucunda ise oluşan yüksek ısı ile bir takım arıtma işlemleri sonrası saflaştırılan su yüksek basınca ve sıcaklığa çıkarılacak. Sonrasında ise, sudan elde edilen yüksek basınç ve sıcaklıktaki buharın, türbinde mekanik enerjiye, mekanik enerjinin de jeneratörde elektrik enerjisine dönüştürülmesi ile yıllık ortalama net 11.380 GWh enerji üretimi hedefleniyor. Santralin çalışma süresi 6.948 saat/yıl, santralin ekonomik ömrü ise 35 yıl olarak öngörülüyor. 

ÇED RAPORU HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

EÜAŞ, proje ile ilgili olarak çevre etki değerlendirme raporu hazırladı.  İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunan raporun son kabulü gerçekleştirildi. Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on (10) gün halkın görüşüne açıldı. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurulabilecek.

Enerji Günlüğü

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler