1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. EÜAŞ Ambarlı’daki gaz santralinde kapasite arttıracak

EÜAŞ Ambarlı’daki gaz santralinde kapasite arttıracak

EÜAŞ, İstanbul Ambarlı’da bulunan doğalgaz çevrim santrallerinde 1.800 MW kurulu güçte daha yüksek verimlilikte ilave kurulum yapacak.

EÜAŞ Ambarlı’daki gaz santralinde kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - EÜAŞ, İstanbul Ambarlı’da bulunan doğalgaz çevrim santrallerinde 1.800 MW kurulu güçte daha yüksek verimlilikte ilave kurulum yapacak.

EÜAŞ’ın elektrik üretim santralları portföyünde yer alan İstanbul ili, Beylikdüzü ve Avcılar ilçeleri, Ambarlı limanı mevkiinde bulunan “İstanbul Doğalgaz Santralları İşletme Müdürlüğü” bünyesindeki doğalgaz yakıtlı santrallerinde kapasite artışı planlanıyor.  1.350 MW kurulu güçle çalışmakta olan A Santralinin ekonomik ömrünü tamamlamak üzere olması ve %45 oranla verimliliği düşük çalışması nedenleriyle A santrali sahasında yeni üniteler tesis edilerek ilave 1.800 MW kurulu güçte santral yapılacak. Proje için EÜAŞ yaklaşık 13,5 milyar lira yatırım yapacak. 

Proje kapsamındaki % 61 verime sahip 1.800 MW kurulu gücündeki doğalgaz kombine çevrim santralinin yılda 8.000 saat çalışması durumunda yıllık yaklaşık 14,50 milyar kWh enerji üretilecek.

TRAKYA’NIN ENERJİ İHTİYACI GÜVENCE ALTINA ALINACAK

Yeni ünitelerin kurulmasıyla birim elektrik üretimi başına kullanılan doğalgaz miktarının düşürülmesi, bu sayede doğalgaz kaynaklı cari açığın azaltılması ve yoğun elektrik enerjisi ihtiyacına sahip Trakya’da, enerji arz güvenliğinin garanti altına alınması hedefleniyor. 

EÜAŞ’ın Ambarlı tesisleri, mevcut durumda A santrali dışında 816 MW kapasiteli B Santrali ile birlikte toplamda 2.166 MWe kurulu güç ile 30 yılı aşkın bir süre faaliyet halinde.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler