1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EÜAŞ Genel Müdürlüğüne Dr. İzzet Alagöz atandı

EÜAŞ Genel Müdürlüğüne Dr. İzzet Alagöz atandı

Enerji Günlüğü – Cumhurbaşkanlığı, EÜAŞ Genel Müdürlüğüne Dr. İzzet Alagöz’ü atadı.Cumhurbaşkanlığı, Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğüne...

EÜAŞ Genel Müdürlüğüne Dr. İzzet Alagöz atandı

Enerji Günlüğü – Cumhurbaşkanlığı, EÜAŞ Genel Müdürlüğüne Dr. İzzet Alagöz’ü atadı.

Cumhurbaşkanlığı, Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğüne Dr. İzzet Alagöz’ü atadı. Kararda, İzzet Alagöz’ün Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına atandığı bildirildi. 

EÜAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan Alagöz MÜSİAD Enerji Sektör Kurulu Başkanılığı görevini yürütüyordu. 

Liseyi Adana EML’de Endüstriyel Elektronik Teknolojisi bölümünde okuyan İzzet Alagöz,  ODTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde lisans öğrenimi gördü. ABD’de Delaware Technical and Community College’da MBA yaptı. Mustafa Kemal Ünversitesi’nde master programını tamamlayan İzzet Alagöz, Ege Üniversitesi’nde Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanında doktorasını tamamladı. 

Kariyerine 19 Mayıs Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak başlayan Alagöz, 2000-2002 yılları arasında Enerjisa’da Operasyon Mühendisi olarak çalıştı. 1 yıl kadar Geoma AG’de Şantiye Müdürü görevi yapan İzzet Alagöz; yurtiçi ve yurtdışında General Electric, ABT Enerji, Initec Enerji, Emerson Electric, Nice Energy gibi kuruluşlarda üst düzey görevler üstlendi. 

Alagöz, 2017 yılından bu yana Dünya Enerji Konseyi Türk Ulusal Komitesi Genel Sekreteri ve MÜSİAD Enerji Sektör Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu. 

İzzet Alagöz Türkçe dışında Arapça, İngilizce, Almanca ve İspanyolca biliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler