1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EÜAŞ, online takibe geçiyor: Santrallerde arıza olmadan bakım-onarım yapılacak

EÜAŞ, online takibe geçiyor: Santrallerde arıza olmadan bakım-onarım yapılacak

EÜAŞ ve Fransız EDF, Online Santral İzleme Merkezi kurmak üzere anlaştı. Kurulacak merkezden santrallerin verileri anlık olarak takip edilecek, arızalar gerçekleşmeden tespit edilip gerekli bakım ve onarımlar yapılacak.

EÜAŞ, online takibe geçiyor: Santrallerde arıza olmadan bakım-onarım yapılacak

Enerji Günlüğü - Elektrik Üretim A.Ş. EÜAŞ ve Fransa Elektrik Üretim Şirketi EDF, Online Santral İzleme Merkezi kurmak üzere anlaştı. Proje kapsamında kurulacak merkezden santrallerin verileri anlık olarak takip edilip, arızalar gerçekleşmeden önce tespit edilerek gerekli bakım ve onarımlar gerçekleştirilebilecek.

Avrupa’nın en büyük elektrik üreticisi EDF, Fransız Kalkınma Ajansı AFD ve Elektrik Üretim A.Ş. EÜAŞ arasında Online Santral İzleme ve Analiz Sistemi Kurulum Çalışmalarına yönelik İşbirliği Anlaşması imzalandı. 

Yapılan anlaşma uyarınca Deriner Hidroelektrik santralinde “Online İzleme Sistemi” kurularak EÜAŞ Genel Müdürlüğünde de “Online İzleme Merkezi” oluşturulacak. 37 ay sürmesi planlanan proje kapsamında ayrıca online izleme ve analiz konusunda uzman personel yetiştirilecek. Proje ile EÜAŞ’ın dijital dönüşüm, mühendislik kabiliyetleri ve santral performanslarının arttırılması yönünde önemli kazanımlar elde etmesi hedefleniyor.

BAKIM VE ONARIMLAR, ARIZADAN ÖNCE YAPILABİLECEK

Online Santral İzleme ve Analiz Sistemi ile santrallerden anlık olarak basınç, sıcaklık, vibrasyon, salınım gibi veriler alınarak Online İzleme Merkezinde toplanarak analiz edilecek. Analizlerden edinilen bilgiler doğrultusunda ekipmanlarda oluşacak muhtemel arızalar önceden belirlenip arızalar gerçekleşmeden önce gerekli bakım ve onarımlar yapılarak plansız duruşların önüne geçilecek. 

Sistem ile bakım, malzeme ve işgücü maliyetleri minimize edilerek enerji kayıplarının önüne geçilecek. Bu sayede santraller maksimum emre amadelik ve en iyi kalite ile kesintisiz elektrik üretimine devam edebilecekler.

Enerji Günlüğü
 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler