1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EÜAŞ satış ihale komisyonuna en az 5 kişi şartı

EÜAŞ satış ihale komisyonuna en az 5 kişi şartı

Enerji Günlüğü - EÜAŞ elektrik enerjisi ve kapasitesi satışında yapılan ihalelerde ihale komisyonu en az 5 kişiden oluşturulacak.EÜAŞ Genel Müdürlüğü,...

EÜAŞ satış ihale komisyonuna en az 5 kişi şartı

Enerji Günlüğü - EÜAŞ elektrik enerjisi ve kapasitesi satışında yapılan ihalelerde ihale komisyonu en az 5 kişiden oluşturulacak.

EÜAŞ Genel Müdürlüğü, "Elektrik Üretim Anonim Şirketi Elektrik Enerjisi ve Kapasite Satış Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"i Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Buna göre, EÜAŞ elektrik enerjisi ve kapasitesi satışında yapılan ihalelerde ihale komisyonu, komisyon başkanı Elektrik Piyasası Hizmetleri Daire Başkanı ve Elektrik Piyasası Hizmetleri Daire Başkanlığından imza yetkili dört personel olmak üzere tek sayıda ve en az 5 kişiden oluşturulacak.

Ayrıca, teknik ve idari şartnamede belirtilen kurallara göre ihale katılım dosyalarının uygunluğu kontrol edilerek ihaleye katılabilecek istekliler tespit edilecek.

Yine, ihalesiz satış kanalı kapsamında yapılacak elektrik enerjisi satışlarında uygulanacak işlem fiyatı, EÜAŞ'ın yıllık bazda oluşacak işlem fiyatının EÜAŞ'ın öngörülen yıllık ortalama üretim maliyetlerinin altında kalmaması kaydıyla Genel Yatırım ve Finansman Programı hedefleri çerçevesinde EÜAŞ Yönetim Kurulunca belirlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler