1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EÜAŞ’ın İstanbul’daki yüzer santrali halkın görüşüne açıldı

EÜAŞ’ın İstanbul’daki yüzer santrali halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - EÜAŞ’ın İstanbul’da yüksek enerji ihtiyacı sebebiyle meydana gelen kesintiler için kurmayı planladığı 240 MW’lık yüzer elektrik...

EÜAŞ’ın İstanbul’daki yüzer santrali halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - EÜAŞ’ın İstanbul’da yüksek enerji ihtiyacı sebebiyle meydana gelen kesintiler için kurmayı planladığı 240 MW’lık yüzer elektrik santrali projesi 10 günlüğüne halkın görüşüne açıldı.

Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) tarafından İstanbul ‘da Yenikapı açıklarında demirleyecek ve toplamda 240 MW kurulu güce sahip çift yakıtlı (motorin+doğalgaz) gaz türbinleri kullanılarak kurulması planlanan yüzer elektrik santrali ilgili olarak hazırlanan son şekli verilen ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunup, nihai kabul edildi. Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açıldı. 

Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Yozgat Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilecek.

Yüzer Elektrik Santrali yılda yaklaşık 1500 saat çalıştırılarak 360.000.000 kWh elektrik üretecek.

EÜAŞ’TAN İSTANBUL’DA 240 MW’LIK YÜZER ELEKTRİK SANTRALİ

 
Önceki ve Sonraki Haberler