1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. EÜAŞ’ta Üst Disiplin Amiri unvanı kaldırıldı

EÜAŞ’ta Üst Disiplin Amiri unvanı kaldırıldı

EÜAŞ’ta bundan böyle Üst Disiplin Amiri unvanı kullanılmayacak. 

EÜAŞ’ta Üst Disiplin Amiri unvanı kaldırıldı

Enerji Günlüğü - EÜAŞ’ta bundan böyle Üst Disiplin Amiri unvanı kullanılmayacak. 

Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği, Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni Yönetmelik, Üst Disiplin Amiri unvanını mevzuattan çıkardı. 

Yeni Yönetmelik, 2016 tarihli Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliğini yürürlükten kaldırdı. Yeni düzenlemeye göre bundan böyle EÜAŞ’ta Üst Disiplin Amiri unvanı da tümüyle kaldırıldı. 

Buna göre EÜAŞ’ta merkez teşkilatındaki disiplin amirliği silsilesi aşağıdaki gibi düzenlendi. 

Genel Müdürün disiplin amiri Bakan olacak. Genel Müdür ise Genel Müdür Yardımcıları ile Teftiş Kurulu Başkanı, 1. Hukuk Müşaviri, İç Denetim Dairesi Başkanı, Genel Müdüre doğrudan bağlı Şube Müdürleri ile Daire Başkanları, Müşavirler ve Başuzmanların Disiplin Amiri olacak. 

Genel Müdür Yardımcıları ise Merkez Teşkilatındaki Daire Başkanlarının Disiplin Amiri olarak görev yapacaklar. 

Başmüfettiş, Müfettiş, Müfettiş Yardımcısı ve Teftiş Kurulu Başkanlığına bağlı diğer personelin disiplin amiri de Teftiş Kurulu Başkanı olacak. 

Hukuk Müşaviri, Şube Müdürü, Avukat, Hukuk Müşavirliğine bağplı diğer personel’in Disiplin Amiri ise 1. Hukuk Müşaviri olacak. 

İç Denetçilerin Disiplin Amirliği sorumluluğu de İç Denetim Dairesi Başkanı olacak. 

Daire Başkanları Genel Müdüre doğrudan bağlı Daire Başkanlıklarındaki başuzmanlar, Şube Müdürleri, Sivil Savunma Uzmanları ve diğer personel ile Genel Müdür Yardımcısına bağlı Daire Başkanlıklarındaki Başuzmanlar, Şube Müdürleri, Sivil Savunma Uzmanları ve diğer personelin Disiplin Amiri olarak görev yapacaklar. 

TAŞRA TEŞKİLATINDA DİSİPLİN AMİRLERİ

EÜAŞ’ta taşra teşkilatındaki disiplin amirliği silsilesi ise şöyle belirlendi: 

Genel Müdüre doğrudan bağlı Daire Başkanlığındaki İşletme Müdürlerinin Disiplin Amiri, Daire Başkanı olacak. 

Genel Müdür Yardımcısına bağlı Daire Başkanlığındaki İşletme Müdürleri ve Tesis Müdürleri ile Daire Başkanlığına bağlı Müdürlerin Disiplin Amiri de Daire Başkanı olacak. 

İşletme ve Tesislerde İşletme veya Tesis Müdürü; İşletme Müdür Yardımcılarının, Tesis Müdür Yardımcılarının, Başuzmanların, Sivil Savunma Uzmanlarının, Avukatların ve diğer personelin Disiplin Amiri olacaklar. 

Müdürler ise Daire Başkanlığına bağlı Müdürlük personeline Disiplin Amirliği yapacaklar. 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler