1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. EÜAŞ’tan yerli kömüre destek

EÜAŞ’tan yerli kömüre destek

EÜAŞ, yerli kömürü desteklemek amacıyla önümüzdeki yıl kapatılması gündemde olan santrallerin de olduğu özel sektörün işlettiği santrallardan 28 milyar kilovatsaatı aşkın elektrik satın alacak.

EÜAŞ’tan yerli kömüre destek

Enerji Günlüğü - EÜAŞ, yerli kömürü desteklemek amacıyla önümüzdeki yıl kapatılması gündemde olan santrallerin de olduğu özel sektörün işlettiği santrallardan 28 milyar kilovatsaatı aşkın elektrik satın alacak.

Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ), Elektrik Enerjisi Satış Anlaşmaları’na (ESA) ilişkin bir zeyilname yayımladı. Buna göre, EÜAŞ kapatılması gündemde olan santralleri de işleten özel şirketlerle ESA imzaladı. Yerli kömürü teşvik kapsamında imzalanan anlaşmalar kapsamında EÜAŞ, 01.01.2020- 31.12.2020 döneminde, sadece yerli kömür yakıtlı elektrik üretim santrallerini işleten özel şirketlerden toplam 27.148.578.600 kWh ve yerli kömür ile ithal kömür karışımı yakıtlı elektrik üretim santrallerini işleten özel şirketlerden toplam 1.111.143.492 kWh elektrik satın alacak.

Yetkili birimlerce, çevre mevzuatı kapsamında söz konusu santral ya da santralların kapatılması durumunda bu anlaşma askıya alınacak.

Birim elektrik fiyatı ile de bir açıklama yapan EÜAŞ, alacağı elektriğe en az 5 dolar cent, en fazla da 5.5 dolar cent ödeyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler