1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Europcar filosuna elektrikli scooter ve motosiklet katacak

Europcar filosuna elektrikli scooter ve motosiklet katacak

Araç kiralama şirketlerinden Europcar, 2024 yılında Türkiye'deki araç filosuna elektrikli motosiklet ve scooter’ları da ekleyecek.

Europcar filosuna elektrikli scooter ve motosiklet katacak

Enerji Günlüğü - 170 ülkedeki yaklaşık 13.000 ofisi ve 1.2 milyondan fazla çalışanıyla dünyanın en büyük araç kiralama markalarından Europcar International, Türkiye’deki faaliyetlerini de büyütme ve geliştirme yönünde çalışmalarını sürdürüyor.

Europcar Türkiye CEO’su Fırat Fidan şirketin faaliyetlerine dair açıklamalarda bulundu. Fırat Fidan, elektrikli araç yatırımlarını şirket politikalarında önceliklendirdiklerini belirtti. 2023 yılında Europcar Türkiye filosuna 1500 yeni araç eklediklerini aktaran Fidan “2024’te yatırımlarımıza hız kesmeden devam etme hedefimiz var. Bu doğrultuda artan araç filomuzun yüzde 25’i elektrikli ve hibrit araçlardan oluşacak. Yaptığımız 2.5 milyar TL’lik araç yatırımının yanında satın alımlarımıza elektrikli scooter ve elektrikli motosikletleri de eklemeyi planlıyoruz” dedi.

Avrupa’da yerel yönetimlerin hayata geçirdikleri uygulamalar sayesinde şarj istasyonlarının kısa sürede çok yaygınlaştığını kaydeden Fırat Fidan Türkiye’de ise araçların yaygınlaştırılması konusunda zorlukların devam ettiğini söyledi. Fidan, elektrikli araçların kullanımını artırmak adına hükümetin alt yapı çalışmaları kadar mali destekleri artırmasının da teşvik edici olacağı görüşünü dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler