1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Europower’ın panel fabrikası Şubat’ta üretime başlıyor

Europower’ın panel fabrikası Şubat’ta üretime başlıyor

Europower’ın güneş paneli üretim fabrikası Şubat ayında üretime başlıyor. Tesis yılın ilk yarısında seri üretime geçecek.

Europower’ın panel fabrikası Şubat’ta üretime başlıyor

Enerji Günlüğü - Europower’ın güneş paneli üretim fabrikası Şubat ayında üretime başlıyor. Tesis yılın ilk yarısında seri üretime geçecek. 

Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret AŞ’nin %70 oranında bağlı ortaklığı Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi Ticaret AŞ’nin, Ankara’da inşaatı tamamlanan Peak PV Solar fotovoltaik güneş paneli üretim fabrikası, Şubat ayında üretime başlayacak. Europower'ın bağlı ortaklığı Peak PV Solar Teknolojileri AŞ'nin fabrika projesi, Kasım 2022'de yatırım teşvik belgesi almıştı

Girişim Elektrik’ten yapılan açıklamada fabrikanın 2023’ün ilk yarısı bitmeden seri üretime başlayacağı bildirildi. Fabrika önce yıllık 1.000MW’lık üretim kapasitesiyle devreye alınacak. Tesisin 2023 yılı içinde ortalama 600MW yıllık üretim gerçekleştirmesi planlanıyor. 

DÜNYA STANDARTLARINA UYGUN ÜRETİM YAPILACAK

Europower Yönetim Kurulu Başkanı Behiç Harmanlı, fabrikanın uluslararası standartlarda üretim yapacağını söyledi ve şöyle konuştu, “Yatırımlarımıza hız kesmeden devam etmek, daha çok üretim, daha çok tesis ve daha çok istihdam gerçekleştirmek hedefimiz… Peak PV Solar Fotovoltaik Güneş Paneli Üretim Fabrikası, Ankara Sanayi Odası (ASO) 2. Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 30.000 m2 arazi üzerinde 10.250 m2 kapalı alanda üretim yapacak. Tam otomatik biçimde üretim yapacak tesis 450W-750W tekil güç aralığında fotovoltaik panel üretme kapasitesine sahip bulunuyor. Standart Mono Kristal Panel, Bi-Facial Panel, HJT Panel, Topcon Panel ve Cam-Cam Panel tiplerinde üretim yapılabilecek. Fabrikanın teorik kapasitesi 1,07GW, öngörülen üretim kapasitesi 600MW olarak hesaplandı. Aralıksız 3 vardiya olarak üretim yapılacak fabrika, tüm ISO standartlarına uygun olacak ve güneş panelleri, uluslararası IEC standartlarında üretilecek”.

İLAVE ÜRETİM TESİSİ DE KURULACAK

Fabrikaya ait arazide talep doğrultusunda ilave üretim tesisi kurulacağını bildiren Harmanlı, 20.000 m2’lik yeni tesisle kapasite arttırımı için inşaat çalışmalarının başladığını belirtti. İlave tesiste 1GWlık ilave üretim ve yerli inverter üretimi yapılacak. Böylece Peak PV Solar fabrikasının panel üretim kapasitesi 2GWa ulaşacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler