1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Everest Kayseri’de atık lastiklerden elektrik üretecek

Everest Kayseri’de atık lastiklerden elektrik üretecek

Everest Çelik Kapı, Kayseri’nin İncesu ilçesinde kuracağı tesiste günde 95 ton atık lastiği işleyerek elektrik üretiminde değerlendirmek üzere piroliz yağı üretecek.

Everest Kayseri’de atık lastiklerden elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - Everest Çelik Kapı, Kayseri’nin İncesu ilçesinde kuracağı tesiste günde 95 ton atık lastiği işleyerek elektrik üretiminde değerlendirmek üzere piroliz yağı üretecek.

Everest Çelik Kapı San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Kayseri İli, İncesu İlçesi, Sultansazı OSB Mahallesi’nde 25 bin m2’lik alanda “Ömrünü Tamamlamış Lastikten Pirolitik Yağ (Piroliz) Üretim Tesisi” kurup işletmeyi planlıyor. 

12 milyon lira değerindeki proje kapsamında, günde 95 ton ömrünü tamamlamış lastiğin pirolizi ile yılda 11,400 ton pirolitik yağ üretilmesi öngörülüyor. Üretilen pirolitik yağ, elektrik üretiminde kullanılması için piyasaya sunulacak. Ömrünü tamamlamış lastikler, Lastik Sanayicileri Derneği-LASDER’den temin edilecek.

Kurulacak tesis en yeni teknolojiye sahip olacak olup sürekli sistemle çalışacak. Proje kapsamında herhangi bir atık yakma işlemi uygulanmayacak. Tesiste işlenecek tüm atıklar piroliz yöntemi ile maddesel olarak ayrıştırılarak piroliz yağı, çelik tel ve karbon siyahı üretimi gerçekleştirilecek.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler