1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Evonik Almanya’da gaz yerine LPG kullanacak

Evonik Almanya’da gaz yerine LPG kullanacak

Alman kimya şirketi Evonik, Rusya'dan gaz arzının kesilmesi durumuna karşı Almanya’daki en büyük tesisinde doğalgaz tüketiminin %40'a kadarını LPG ile değiştirdi.

Evonik Almanya’da gaz yerine LPG kullanacak

Enerji Günlüğü - Evonik, Almanya'daki tesislerinde gaz yerine LPG kullanarak enerji tedarikinde doğal gaza önemli ölçüde daha az bağımlı hale geliyor.

Rus doğal gazına oldukça bağımlı olan Alman kimya şirketi Evonik, gazın kesilmesi durumuna karşı hazırlık yapıyor. Enerji yoğun bir sektörde faaliyet gösteren Şirket, Almanya’daki en büyük kimya alanlarından biri olan Marl Kimya Parkı'nın elektrik ihtiyacını karşılamada Rus doğal gazına bağımlılığını önemli ölçüde azaltmak amacıyla alternatif enerji kaynaklarıyla ikame yoluna gidiyor. 

Şirket, Almanya'nın Marl şehrinde bulunan ve iki gaz santralinden biri olan yeni doğal gaz yakıtlı elektrik santralinde elektrik üretmek için doğal gazın %40'ına kadarını sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) ile değiştirdiğini duyurdu. 

Kendi üretimini korumanın yanı sıra Almanya'da doğal gaz tasarrufuna da katkıda bulunduğunu kaydeden Şirket yaptığı açıklamada, “Alternatif enerji kaynaklarıyla ikame, kimyasal üretimini önemli ölçüde azaltmadan Almanya'nın doğal gaz tüketiminin yüzde 40’ının yerini alabilir” dedi. İkame edilen gazın hacminin, 100.000'den fazla hanenin yıllık tüketimine eşdeğer olduğu vurgulandı.

HEDEF GAZ İHTİYACINI SIFIRLAMAK

Şirket ayrıca kapatmaya hazırlandığı kömür santralinde de üretime devam edecek. Böylece Marl'daki tesisinde üretiminde önemli bir kesinti yaşamadan enerji tedariki için doğal gazdan tamamen vazgeçebilecek. Marl Kimya Parkı'nın enerji ihtiyacı, iki adet doğal gaz yakıtlı elektrik santralin ve bir adet kömür yakıtlı tesisten karşılanıyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler