1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. EVPassport yeni yatırım aldı

EVPassport yeni yatırım aldı

QR kod veya kredi kartı bilgileri ile elektrikli araçlarda şarj işleminin başlatılmasını mümkün kılan girişim EVPassport, Northleaf Capital'dan 200 milyon dolar yatırım aldı.

EVPassport yeni yatırım aldı

Enerji Günlüğü - Elektrikli araç sahipleri için şarj altyapısı sunan ABD merkezli EVPassport, Northleaf Capital'dan 200 milyon dolar yatırım aldı. 

Elektrikli araç sahipleri için şarj altyapısı sunan ABD merkezli EVPassport, orta ölçekli şirketlere ve varlıklara odaklanan küresel bir özel pazar yatırım şirketi Northleaf Capital'dan 200 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. 

Yatırımın ardından yönetimi Northleaf Capital'a geçen EVPassport, önümüzdeki iki yıl içinde 1000 DC şarj istasyonu ve 10 bin ek seviye 2 şarj istasyonla faaliyet göstermeyi hedefliyor.

2020'de kurulan EVPassport, elektrik araç (EV) sahipleri için şarj istasyonlarının kurulumunu, işletimini ve bakımını üstleniyor. Uygulama gerektirmeden; QR kod veya kredi kartı bilgileri ile şarj işleminin başlatılmasını mümkün kılan girişim, ABD'de 35 eyalete ek olarak Meksika ve Kanada'da 5 bin şarj istasyonu ile hizmet veriyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler