1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Evrencik RES için ÇED Süreci başladı

Evrencik RES için ÇED Süreci başladı

Enerji Günlüğü - Evrencik Rüzgar tarafından Kırklareli’de yapılması planlanan 120 MW’lık Evrencik Rüzgâr Enerjisi Santrali projesi ile ilgili ÇED...

Evrencik RES için ÇED Süreci başladı

Enerji Günlüğü - Evrencik Rüzgar tarafından Kırklareli’de yapılması planlanan 120 MW’lık Evrencik Rüzgâr Enerjisi Santrali projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Kırklareli’de Evrencik Rüzgar Enerjisinden Elektrik Üretim Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan 120 MW’lık Evrencik Rüzgâr Enerjisi Santrali projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığı duyuruldu.

Açıklamada, 70 adet türbinden oluşacak olan Evrencik RES’in kurulacağı yer, Kırklareli ili Vize - Pınarhisar ilçesi Sofular Köyü, Evrencik Köyü, Mustafa Seçkinin Ağılı, Kavakgölü Sırtı, İncekoru Tepesi, Gürgenlik Sırtı, Çolakların Ağılı mevkii olarak tarif edildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Kırklareli Valiliği’ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler