1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Evrencik RES türbin sayısını arttırıyor

Evrencik RES türbin sayısını arttırıyor

Evrencik Rüzgar Enerjisinden Elektrik, Kırklareli’de kuracağı 120 MW’lık Evrencik RES’in türbin sayısını 3 adet arttırarak 29’a çıkaracak.

Evrencik RES türbin sayısını arttırıyor

Enerji Günlüğü - Evrencik Rüzgar Enerjisinden Elektrik, Kırklareli’de kuracağı 120 MW’lık Evrencik RES’in türbin sayısını 3 adet arttırarak 29’a çıkaracak.

Evrencik Rüzgâr Enerjisinden Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Kırklareli İli, Vize İlçesi ve Pınarhisar İlçeleri, Sofular Köyü, Evrencik Köyü, Mustafaseçkinin Ağılı, Kavakgölü Sırtı, İncekoru Tepesi, Gürgenlik Sırtı, Çolakların Ağılı mevkii sınırları içerisinde kurulu gücü 120 MWm olan Evrencik Rüzgâr Enerji Santrali planlanıyor. 

76,3 milyon lira bedelli proje kapsamında kurulacak olan santralde daha önce 26 türbin olarak projelendirilen türbin sayısı 3 adet türbinin eklenerek 29 adet türbine çıkarılacak. 21 adet türbinin her biri 4 MWm gücünde, 8 adet türbinin her biri ise 4,5 MWm gücünde türbinle değiştirilecek. Toplam kurulu güç ise 120 MW olarak kalacak. 

Santralde yılda 420.000.000,00 kWh elektrik enerjisi üretilecek. Üretilen elektrik, kumanda kontrol merkezi olarak adlandırılan tek bir noktaya iletilecek ve burada TEİAŞ Genel Müdürlüğü’nün 03.09.2013 tarihinde yapılan bağlantı anlaşması gereği 145 kV Hamitabat (Vize) Havza TM’ye bağlantı noktasından sisteme iletilecek. 

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler