1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. EWE 3 yılda 202 milyon TL yatırım yapacak

EWE 3 yılda 202 milyon TL yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - EWE Holding 3 yılda 202 milyon TL yatırım yapmayı ve Bursagaz ve Kayserigaz ile Türkiye’yi batıdan doğuya 5 kez kat edebilecek şebeke...

EWE 3 yılda 202 milyon TL yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - EWE Holding 3 yılda 202 milyon TL yatırım yapmayı ve Bursagaz ve Kayserigaz ile Türkiye’yi batıdan doğuya 5 kez kat edebilecek şebeke uzunluğunu daha da yaygınlaştırmayı hedeflediği belirtildi.

Türkiye’deki çalışmaların ve doğalgaz piyasasında yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği EWE Holding CEO’su Frank Quante ve EWE Genel Müdürü Bekir Sami Acar tarafından düzenlenen basın toplantısında EWE’nin 3 yılda 202 milyon TL yatırım hedeflediği belirtildi.

Şirket tarafından yapılan basın açıklamasında, 2011-2013 yılları arasında 100 milyon TL yatırım gerçekleştiren EWE Turkey Holding’in, 2014-2016 döneminde sadece dağıtım şebekesinin organik büyümesi amacıyla 202 milyon TL’lik yeni yatırım yapmayı planladığı ifade edilerek, “Şu an lisans bölgelerinde % 80’in üzerinde penetrasyona sahip olan Bursagaz ve Kayserigaz, 7.456 km ile Türkiye’yi batıdan doğuya 5 kez kat edebilecek şebeke uzunluğunu daha da yaygınlaştırmayı hedeflemektedir” denildi.

BURSAGAZ, İZNİK VE ULUDAĞ’A DOĞAL GAZ GÖTÜRMEYİ PLANLIYOR

Bursagaz’ın, lisans alanını genişleterek İznik’e ve Uludağ Bölgesine de doğalgaz götürmeyi ve 105 milyon TL yatırım yapmayı planladığı belirtilerek, gerekli resmi onay süreçleri sonrası başlayacak yatırımların hızla tamamlanacağı ifade edildi.

KAYSERİGAZ, DEVELİVE ERCİYES’EDOĞAL GAZ GÖTÜRMEYİ PLANLIYOR

Aynı şekilde, Kayserigaz’ın da, 2014-2016 döneminde Develi İlçesi ve Erciyes oteller bölgesini de doğal gazla tanıştırarak 97 milyon TL yatırım yapmayı hedeflediği belirtildi.

EWE ENERJİ, ELEKTRİK TEDARİĞİNDE İDDİALI

20 yıllık elektrik satış lisansı alarak, 2013 sonunda müşterilerine doğalgazın yanında elektrik de satmaya başlayan EWE Enerji, güvenilir ve müşteri odaklı hizmet anlayışıyla küçük ve orta ölçekli tüketicileri hedefliyor. EWE Enerji, yenilikçi perakende ürün ve hizmetleri, profesyonel portföy yönetimi, perakende satış ve organizasyon tecrübesi ile orta vadede enerji perakende pazarının önemli oyuncularından biri olmayı hedeflediğini belirtti.

EWE AG’nin, dünya çapında 9 binden fazla çalışan ile yılda 8,9 milyar Euro ciroya ulaşan, enerji, telekomünikasyon ve IT alanlarında faaliyet gösteren bir grup olduğu ifade edilirken, 180 bin kilometrelik enerji ve telekomünikasyon ağına sahip olan EWE AG’nin,modern, yenilenebilir enerji portföyüne sahip olduğu ve doğal gaz depolama konusunda uzman bir yapıda olduğu ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Türkiye’de doğal gaz dağıtım, enerji ticareti ve enerji hizmetleri alanlarında 693 çalışanı ile hizmet veren EWE Turkey Holding, 2012 yılında elde ettiği 943 milyon TL’lik cirosunu yüzde 115 oranında artırarak 2013 sonunda toplamda 2 milyar TL ciroya ulaşmıştır. EWE, 2012’de 2,6 milyar m3 olan konsolide gaz tedarik hacmini de yüzde 49’luk bir artışla 3,9 milyar m3’e çıkarmayı başarmıştır. Bu rakam Türkiye doğal gaz tüketiminin %8’ine tekabül etmektedir.”

Önceki ve Sonraki Haberler