1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. EWE AG`ye yeni CEO: Brückmann

EWE AG`ye yeni CEO: Brückmann

Enerji Günlüğü - Alman enerji devi EWE AG'de, Werner Brinker'in emekliğe ayrılmasıyla boşalan CEO'luk görevine Matthias Brückmann atandı.Almanya’nın...

EWE AG`ye yeni CEO: Brückmann

Enerji Günlüğü - Alman enerji devi EWE AG'de, Werner Brinker'in emekliğe ayrılmasıyla boşalan CEO'luk görevine Matthias Brückmann atandı.

Almanya’nın enerji devi EWE AG'nin İcra Kurulu Başkanlığı’na (CEO) Matthias Brückmann atandı. Önceki CEO Dr. Werner Brinker'in grup yönetiminde uzun yıllar hizmet verdikten sonra emekliye ayrılmasının ardından yönetimi devralan 53 yaşındaki yönetici, EWE’nin bütün faaliyetlerinden sorumlu olmasının yanı sıra, EWE Turkey Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak Türkiye operasyonlarını da doğrudan takip edecek. 2013 yılında EWE ailesine katılarak İcra Kurulu'nda şirketin satış operasyonlarından sorumlu olarak görev üstlenen Brückmann, 2014 yılı Ekim ayında İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanmıştı.

Matthias Brückmann konuya ilişkin yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "EWE büyük ve köklü bir aile. 85 yıllık tecrübemizle hem güçlü bir bilgi birikimini, hem de dinamik ve yeniliklere açık bir kurumsal modernliği temsil ediyoruz. Bu güvenoyunu aldığım için son derece mutluyum ve tüm gayretimi önümüzdeki görevlere ve zorlu koşullarla baş etmeye adayacağım. Türkiye pazarında büyümemizi pekiştirmek üzere Türk ekiplerimizle yakın işbirliği içerisinde çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Türkiye’de enerji piyasalarındaki hızlı gelişimimize ilave olarak, geçtiğimiz günlerde Millenicom şirketini satın almak üzere imza atarak telekomünikasyon sektörüne de girmiş olduk. Bu da Türkiye’deki varlığımızı güçlendirmekte kararlı olduğumuzu yeniden kanıtlıyor".

EWE AG İcra Kurulu şu anda CEO Matthias Brückmann, İnsan Kaynakları ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Nikolaus Behr, Satışlardan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Michael Heidkamp ve Teknikten Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Ines Kolmsee’den oluşuyor.

EWE AG 2007'DEN BERİ TÜRKİYE'DE

1930’da Almanya’nın Oldenburg şehrinde kurulan EWE AG, Almanya’nın en büyük enerji şirketlerinden biri konumunda. 2007 yılında Türkiye pazarına giren EWE, Türkiye’deki yüzde 100 iştiraki EWE Turkey Holding AŞ’ye bağlı Bursagaz, Kayserigaz, EWE Enerji ve Enervis’in sunduğu doğal gaz dağıtım, enerji ticaret/satış ve enerji servis alanlarında faaliyet yürütüyor.

EWE Turkey Holding A.Ş, Türkiye’nin üçüncü büyük doğal gaz dağıtım şirketi Bursagaz’ın ve Kayseri’deki bölgesel doğal gaz dağıtım şirketi Kayserigaz’ın çoğunluk hissedarı. EWE, Türkiye doğal gaz sektöründeki en büyük beş enerji ticaret şirketinden biri konumundaki EWE Enerji AŞ ile birlikte endüstriyel müşteriler, elektrik santralleri ve yerel dağıtım şirketleri için tedarikçi olarak ülke genelinde hizmet veriyor. EWE Turkey Holding AŞ’nin diğer bir şirketi Enervis Enerji Servis AŞ ise 2012 yılından bu yana iç tesisat kontrol, sayaç kalibrasyon, sayaç okuma, gaz kesme-açma, eğitim ve sertifikalandırma konularında faaliyet gösteriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler