1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EWE Enerji, Millenicom`u aldı

EWE Enerji, Millenicom`u aldı

Enerji Günlüğü - Enerji ve çözümleri alanında faaliyyet gösteren EWE Turkey Holding AŞ, Türkiye'nin en eski alternatif telekom hizmetleri şirketlerinden...

EWE Enerji, Millenicom`u aldı

Enerji Günlüğü - Enerji ve çözümleri alanında faaliyyet gösteren EWE Turkey Holding AŞ, Türkiye'nin en eski alternatif telekom hizmetleri şirketlerinden Millenicom'u satın aldı.

Almanya enerji şirketi EWE AG’nin yüzde 100 iştiraki EWE Turkey Holding AŞ, 2007 yılında girdiği Türkiye enerji piyasalarında enerji dağıtımı, ticaret ve perakende satış ve enerji servis alanlarındaki çalışmalarını daha etkin kılmak amacıyla, telekomünikasyon alanında da faaliyet gösterecek.

EWE Turkey Holding, EWE AG’nin enerji ve telekomünikasyon faaliyetlerinin yakınsamasına dayanan vizyonunu ve Almanya’da uyguladığı iş modelini Türkiye’ye taşıma noktasında ilk adımı attı. Şirket bu çerçevede, alternatif telekomünikasyon servisleri şirketi Millenicom Telekomünikasyon Hizmetleri AŞ'yi satın aldı. Millenicom hisselerinin tamamının EWE Turkey Holding tarafından devralınmasına ilişkin sözleşme imza altına alındı. Hisse devri, gerekli yasal onayların alınmasının ardından gerçekleştirilecek.

EWE Turkey Holding, Türkiye'doe iştirakleriyle birlikte 1,2 milyonu aşkın bireysel müşterisine doğal gaz arzı sağlıyor. Yurt çapındaki kurumsal müşterilerine de doğal gaz ve elektrik temin eden EWE, Türkiye’de daha güvenli, temiz ve verimli enerji kullanımına yönelik projeler de yürütüyor.

EWE TURKEY HOLDİNG HAKKINDA

Almanya’nın en büyük enerji şirketlerinden biri olan EWE AG, 2007 yılında girdiği Türkiye pazarındaki faaliyetlerini yüzde 100 iştiraki olduğu EWE Turkey Holding çatısı altında sürdürüyor. EWE Turkey Holding, Türkiye’nin en büyük doğal gaz dağıtım şirketlerinden ve Türkiye’nin önemli sanayi merkezlerinde faaliyet gösteren Bursagaz ve Kayserigaz’ın çoğunluk hissedarı. EWE, aynı zamanda sektörün en büyük toptan satış ve ticaret şirketlerinden biri konumunda olan EWE Enerji ile ülke genelinde endüstriyel müşteriler, elektrik santralleri ve dağıtım şirketlerine gaz tedarik ediyor. Ülke çapında serbest tüketicilere ve dağıtım şirketlerine esnek satış çözümleri sunan EWE Enerji, 2 milyar m3 doğalgaz ticaret hacmine sahip. EWE Enerji 2013 yılından bu yana müşterilerine tek tedarikçiden elektrik ve doğal gaz temin etme imkanı sunuyor. EWE Turkey Holding’nin diğer bir iştiraki olan ve 2012 yılında faaliyetlerine başlayan Enervis ise enerji verimliliği, iç tesisat kontrol, sayaç kalibrasyon, sayaç okuma, gaz kesme-açma, eğitim ve sertifikalandırma konularında faaliyet gösteriyor.

MILLENICOM TÜRKİYE HAKKINDA

Millenicom Türkiye, kurulduğu 2004 yılından bu yana European Telecommunication Holding'in (E.T.H. AG) Almanya’da elde ettiği deneyimle, hem bireysel hem kurumsal müşterilerine tek elden bütünleşik telekom ve iletişim hizmetleri sunuyor. Türkiye’deki en eski alternatif telekom sektörü firmalarından biri konumundaki Millenicom, arama kartları, arama bazında operatör seçimi (1045), toptan hat kiralama ve 16 Mbps hızında ADSL gibi hizmetleri sundu. Bireysel müşterilerine Doping markası altında fiber internet ve ADSL ile sabit telefon hizmetleri, KOBİ’lere ise Millenicom Kurumsal iletişim Çözümleri markası ile sabit telefon, genişbant internet ve ofis iletişim hizmetleri sağlıyor.

...

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler