1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Exergy, beş jeotermal onayı aldı

Exergy, beş jeotermal onayı aldı

Enerji Günlüğü - İzmir Kemalpaşa OSB'de kurduğu fabrikayla yerli türbin üretimi yapan İtalyan Exergy,  5 farklı jeotermal santralde Ocak 2017'den...

Exergy, beş jeotermal onayı aldı

Enerji Günlüğü - İzmir Kemalpaşa OSB'de kurduğu fabrikayla yerli türbin üretimi yapan İtalyan Exergy,  5 farklı jeotermal santralde Ocak 2017'den itibaren alım garantili fiyattan faydalanabilecek. 

Radyal Dış Çıkışlı Türbin teknolojisiyle Organik Rankin Çevrim sistemlerinin tasarımı ve üretimini yapan İtalyan türbin üreticisi Exergy S.p.A., Ekim ayının son haftası içinde 5 günde 5 farklı jeotermal santrale bakanlık onayı aldı. Şirket, Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan beş ayrı jeotermal santralinin performans gerekliliklerini karşıladığı için Ocak 2017'den itibaren alım garantili fiyattan faydalanabilecek. 

EXERGY aynı dönemde Kemaliye / Alaşehir’de kurulan 12 MWe santrallere (ünite 1&2) teslim edilen 4 adet Radyal Dış Çıkışlı Türbin için de Türk Malı sertifikası aldı.

5 SANTRAL 110 MW ENERJİ ÜRETECEK

EXERGY, 5 santral için toplam 10 adet Radyal Dış Çıkışlı Türbini teslim etti. Tamamı Türk Malı sertifikası alan bu türbinler, işletmecilerine standart alım garantili fiyatın üzerine yerli katkı teşviği sağlayacak. 5 santral, Türkiye için toplamda 110 MWe yenilenebilir enerji üretecek.

EXERGY’nin CEO’su, Claudio Spadacini, “EXERGY, konusunda uzman olduğunu ve müşterilerine gerekli esneklikleri göstererek destek sağlayabilecek bir iş ortağı olduğunu kanıtlamıştır. 5 santralin tamamı için sadece bir hafta içinde onay almayı başardık; bu rekor başarı ekip çalışmamızın ve müşterilerimizle sürdürdüğümüz verimli işbirliğinin göstergesidir. Bu başarıdan dolayı gururluyuz ve yeni zorluklarla mücadele edip yeni başarılar elde etmeye hazırız.” açıklamasını yaptı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler