1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Exxon’la çıkarılacak petrol için K.Irak`a yeni hat

Exxon’la çıkarılacak petrol için K.Irak`a yeni hat

Enerji Günlüğü - Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanlığı Petrol Danışmanı Ali Balo, Türkiye ile Kuzey Irak arasında ikinci bir petrol...

Exxon’la çıkarılacak petrol için K.Irak`a yeni hat

Enerji Günlüğü - Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanlığı Petrol Danışmanı Ali Balo, Türkiye ile Kuzey Irak arasında ikinci bir petrol boru hattı yapılacağını açıkladı. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi kontrolündeki bölgeden Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı’na yeni bir bağlantı yapılması ve iki ülke arasındaki petrol ticaretine yeni bir hat daha kazandırılması planlanıyor.

Başbakan Erdoğan ABD ziyaretinde Kuzey Irak’ta Exxon Mobil şirketi ile birlikte arama yapılacağını açıklamıştı. Enerji Bakanı Taner Yıldız da dün verdiği demeçte ABD, Rusya ve Türkiye’nin, Kuzey Irak Kürt Bölgesi’nde birlikte petrol arayabileceklerini söylemişti.

Bölgesel Kürt yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanlığı Petrol Danışmanı Ali Balo Rudaw adlı internet sitesine verdiği demeçte, petrol boru hattının Akre, Şeyhan ve Bardaraş bölgelerinden ayda 500 bin varil ham petrol ihraç edeceğini belirtti. Balo, yeni hattın tamamlanmak üzere olan 400 bin varillik mevcut hatta ek olacağını bildirdi. Balo, Bölgesel Yönetim’in ikinci hatla ilgili kararı, Başbakan Erdoğan’ın Amerika ziyaretinin hemen sonrasında aldığını da belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler