1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ExxonMobil Arjantin'de kaya gazı arayacak

ExxonMobil Arjantin'de kaya gazı arayacak

Enerji Günlüğü - ExxonMobil Corp, Arjantin'in Vaca Muerta Bölgesin'de 10 miyar Dolarlık kaya gazı yatırımı yapmaya hazırlanıyor.Yüksek enflasyon ve...

ExxonMobil Arjantin'de kaya gazı arayacak

Enerji Günlüğü - ExxonMobil Corp, Arjantin'in Vaca Muerta Bölgesin'de 10 miyar Dolarlık kaya gazı yatırımı yapmaya hazırlanıyor.

Yüksek enflasyon ve mali açıklarla mücadele eden, Latin Amerika'nın üçüncü büyük ekonomisi Arjantin yeni hükümetle birlikte doğal kaynaklarını yabancı yatırımcılara açarak devletin yetkisini azaltıyor. Arjantin Hükümeti'nin cuma günü yaptığı açıklamada, Amerikan çok uluslu petrol ve doğal gaz şirketi Exxon Mobil Corp'un, Arjantin'in Vaca Muerta bölgesinde 20 ila 30 yıl içinde kaya gazı ve kaya petrolü projelerine 10 milyar Dolarlık yatırım yapabileceği belirtildi.

Exxon Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Rex Tillerson, Arjantin Cumhurbaşkanı Mauricio Macri ile yaptığı görüşme sonrasında, şu anda bir pilot program olarak Exxon'un iştiraki XTO Energy and Gas y Petroleo de Neuquen ile geliştirilen projeye 10 milyar Dolar'dan fazla ek yatırım gerekebileceğini söyledi.

Şirket zaten Neuquen'da dünyanın en büyük kaya gazı ve kaya petrolü rezervine sahip 30.000 metrekarelik bölgesinde 200 milyon Dolar sondaj yatırımı yapmıştı.

Geçen yıl yapılan tahminlere göre Exxon'ın Neuquen'a yapacağı yatırımların 13.8 milyar Dolar'a ulaşabileceği belirtildi.

Arjantin Hükümeti'nin yaptığı hesaplara göre, enerji krizini tersine çevirmek için Vaca Muerta'nın 200 milyar Dolarlık uzun vadeli yatırıma ihtiyacı var.

Önceki ve Sonraki Haberler