1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ExxonMobil Azerbaycan petrol hisselerini satmayı değerlendiriyor

ExxonMobil Azerbaycan petrol hisselerini satmayı değerlendiriyor

Enerji Günlüğü - Amerikan enerji şirketi ExxonMobil'in Azerbaycan'ın Azeri-Çırağ-Güneşli (ACG) sahasındaki yüzde 6.8 hissesini satmak istediği bildirildi.Reuters’ın...

ExxonMobil Azerbaycan petrol hisselerini satmayı değerlendiriyor

Enerji Günlüğü - Amerikan enerji şirketi ExxonMobil'in Azerbaycan'ın Azeri-Çırağ-Güneşli (ACG) sahasındaki yüzde 6.8 hissesini satmak istediği bildirildi.

Reuters’ın sektör kaynaklarına dayandırdığı habere göre, son yıllarda ABD'deki kaya gazı alanları ve Guyana'da bulduğu büyük petrol rezervlerine odaklanan Amerikan enerji şirketi ExxonMobil'in küresel operasyonlarına yönelmek için Hazar Denizi kıyısındaki Azerbaycan'ın en büyük petrol sahası olan Azeri-Çırağ-Güneşli (ACG) sahasındaki yüzde 6.8’lik hisselerini satmak istiyor. Şirket yüzde 6.8 hissesinin satışından 2 milyar dolara ulaşacak bir gelir bekliyor.

ACG konsorsiyumunda Amerikan Chevron, yüzde 9.57 hissesiyle BP (yüzde 30.4) ve Socar'dan (yüzde 25) sonra üçüncü büyük ortak. Japon Impex, Noveçli Equinor, Türkiye'den TPAO, Japon Itochu ve Hindistan'dan ONGC Videsh ise daha küçük hisselere sahipler.

Önceki ve Sonraki Haberler