1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ExxonMobil en yüksek çeyrek kârını açıkladı

ExxonMobil en yüksek çeyrek kârını açıkladı

ExxonMobil ilk çeyrekte kârını %108,6 arttırıp 11,4 milyar dolara yükseltirken, Chevron %5 artışla 6,6 milyar dolar net kâr açıkladı. 

ExxonMobil en yüksek çeyrek kârını açıkladı

Enerji Günlüğü - Amerikan petrol devi ExxonMobil ilk çeyrekte kârını %109 arttırarak tarihinin en yüksek kârını açıklarken, Chevron ilk çeyrekte kârını bir önceki yıla göre yüzde 5 arttırarak 6,6 milyar dolara yükseltti. 

ABD merkezli petrol devleri ExxonMobil ve Chevron, 2023 yılı Ocak-Mart dönemine ilişkin bilançolarını açıkladılar. Her iki şirketin kârı beklentileri aşarken, ExxonMobil bugüne kadarki en yüksek çeyrek dönem kârını elde etti. 

ExxonMobil'in kârı ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine kıyasla %108,6 arttı ve 11,4 milyar dolara yükseldi. Bir önceki yılın aynı döneminde ExxonMobil 5.48 milyar dolar net kâr açıklamıştı. Şirketin gelirleriyse 32,7 milyar dolara çıktı.

CHEVRON DA KARINI %5 ARTTIRDI 

ABD’nin ikinci en büyük petrol şirketi Chevron'un net kârı da yüzde 5 artarak beklentileri aştı. Chevron ilk çeyrekte 6.57 milyar dolar net kâr elde etti. Chevron, hisse başına 3,55 dolar kazanç ve 50,79 milyar dolar hasılat elde ederek hisse başına 3,38 dolar kâr ve 48,95 milyar dolar hasılat yönünde olan beklentileri aştı. 

Petrol devi, petrol fiyatlarındaki düşüşü, rafineri iş kolundaki başarı ile telafi etti. Şirketin rafineri geliri 5 kat artarak 1,8 milyar dolara yükseldi. 

Şirketlerin yüksek kâr ve gelirlerinde en büyük etki, enerji fiyatlarındaki düşüşe rağmen üretimde yaşanan artıştan kaynaklandı.

Önceki ve Sonraki Haberler