1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ExxonMobil, İtalya LNG çalışmalarından çıkıyor

ExxonMobil, İtalya LNG çalışmalarından çıkıyor

Amerikan enerji devi ExxonMobil, İtalya’daki Rovigo Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) terminalinde sahip olduğu %70,7 payını satmayı düşünüyor.

ExxonMobil, İtalya LNG çalışmalarından çıkıyor

Enerji Günlüğü - ABDli enerji şirketi ExxonMobil, daha karlı petrol çalışmalarına odaklanmak için İtalya açıklarındaki Rovigo Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) terminalindeki çoğunluk hisselerini satmayı planlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli enerji şirketi ExxonMobil, ana faaliyet konusu dışındaki varlıklarını elden çıkarma stratejisinin bir parçası olarak İtalya’daki Rovigo Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) terminalindeki %70,7 payını satmayı planlıyor. Şirket, üretimin her yıl %30'dan fazla arttığı Permian ve Guyana'daki avantajlı petrol projelerine yatırım yapmaya odaklanacak.

ExxonMobil bu hisseleri elden çıkarmanın, Adriyatik LNG olarak da bilinen terminale yaptığı LNG ithalatını veya doğal gaz tedarikçisi olarak İtalya ve Avrupa pazarlarındaki konumunu etkilemeyeceğini açıkladı. 

ExxonMobil’in İtalya kolu olan ExxonMobil Italiana Gas’ın terminalde sahip olduğu hisseler dışında Qatar Energy’nin %22, İtalyan Snam’ın %7,3 hissesi bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler