1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ExxonMobil: Karbon yoğunluğu yarıya indirilebilir

ExxonMobil: Karbon yoğunluğu yarıya indirilebilir

Enerji Günlüğü - Dünya ekonomisinin karbon yoğunluğunu 2040'a kadar enerji verimliliği, nükleer ve yenilenebilir enerji yatırımlarıyla yarı yarıya...

ExxonMobil: Karbon yoğunluğu yarıya indirilebilir

Enerji Günlüğü - Dünya ekonomisinin karbon yoğunluğunu 2040'a kadar enerji verimliliği, nükleer ve yenilenebilir enerji yatırımlarıyla yarı yarıya azaltabileceği ifade edildi.

Amerikan enerji şirketi ExxonMobil, dün yayınladığı uzun vadeli görünüm raporunda, enerji verimliliği ve artan yenilenebilir enerji kullanımıyla 2040 yılına kadar dünya ekonomisinde karbon yoğunluğunun yüzde 40 oranında azaltılabileceği tahmininde bulundu.

Raporda, 2040 yılına kadar dünya genelinde enerji talebinin yüzde 25 artacağı ancak düşük karbon yakıtların daha fazla kullanılıyor olması nedeniyle karbon emisyonunun bu artışa rağmen azalacağı ifade edildi.

PETROL BİR NUMARA OLMAYA DEVAM EDECEK

Exxon Mobil petrolün ana enerji kaynağı olarak kalmaya devam edeceği tahmininde bulunurken, elektrik üretiminde kömür kullanımı oranının yüzde 40'tan yüzde 30'a düşeceği tahminini yapıyor.

KARBON SALIMI 2030'DA TEPE YAPACAK

İklim değişikliği ile mücadele politikaların sera gazı emisyonu maliyetlerini artıracağı da vurgulanan Raporda, karbon salımının 2030 yılında tepe yapmasının ve 2014-2040 döneminde gelişmiş ekonomilerde karbon salımının yüzde 20 civarında azalmasının beklediği vurgulandı.

...

Önceki ve Sonraki Haberler