1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ExxonMobil kaya petrolü üretiminde artış bekliyor

ExxonMobil kaya petrolü üretiminde artış bekliyor

Enerji Günlüğü – Amerikan enerji şirketi ExxonMobil, kaya petrolü üretiminin yılda ortalama yüzde 20 oranında artacağını tahmin ediyor. ABD kaya...

ExxonMobil kaya petrolü üretiminde artış bekliyor

Enerji Günlüğü – Amerikan enerji şirketi ExxonMobil, kaya petrolü üretiminin yılda ortalama yüzde 20 oranında artacağını tahmin ediyor. 

ABD kaya gazı ve petrolü sektörünün keskin bir şekilde dönüş yapacağına dair ilk işaret ExxonMobil'den geldi. Dünyanın en büyük petroll şirketi Amerikan ExxonMobil, ABD kaya petrolü bölgelerindeki üretiminin önümüzdeki bir kaç yıl içinde yılda yüzde 20 büyüyeceğini tahmin ediyor. 2014- 2016 döneminde şirketin üretiminde azalma yaşanmıştı.

ExxonMobil'in yeni CEO'su Darren Woods, normal piyasa koşullarında 2016-2020 yılları arasında petrol ve gaz üretiminde yılda ortalama yüzde 2'lik bir artış beklediklerini ifade etti. 

ABD Dışişleri Bakanı olan eski şirket CEO'su Rex Tillerson dönemine göre tahminlerini arttıran şirket, 2020 yılına kadar günlük üretimin 4-4.4 milyon varil artacağını tahmin ediyor. Rex Tillerson bir yıl önce üretimde herhangi bir artış beklemediklerini açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler