1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ExxonMobil petrol boru hattı satın aldı

ExxonMobil petrol boru hattı satın aldı

ExxonMobil, petrol sahasından rafinerilere petrol taşıyabilmek için Plains All American şirketinin hasarlı 901 ve 903 boru hatlarını satın aldı.

ExxonMobil petrol boru hattı satın aldı

Enerji Günlüğü - ABDli petrol devi ExxonMobil, ABD’deki petrol sahasından petrol taşımak için yedi yıldır hasarlı şekilde duran boru hattını satın aldı. 

Amerikan enerji şirketi ExxonMobil, Plains All American şirketinin sahip olduğu boru hattının Refugio Eyalet Sahili yakınlarında patlamasından bu yana geçen yedi yıl boyunca Santa Barbara County kıyılarındaki petrol sahasında üretim yapamıyordu. Santa Barbara County’de akaryakıt taşıma izni reddedilince harekete geçen ExxonMobil, Plains All American'dan hasarlı boru hattını satın aldı. Satın alma ile ilgili herhangi bir finansal detay verilmedi.

PETROL PENTLAND’DAKİ RAFİNERİLERE ULAŞTIRILACAK

13 Ekim 2022 tarihinde imzalanan anlaşma, Gaviota Sahili ile Kern County'yi kuzeydoğuya bağlayan hattın iki farklı bölümü olan ve toplam 123 mil uzunluğundaki 901 ve 903 boru hatlarını kapsıyor. Boru hatları şirketin petrolünü Las Flores kanyonundaki işleme tesisinden Sisquoc'a ve Sisquoc'tan Pentland'daki rafinerilere ulaştıracak. 

Önceki ve Sonraki Haberler