1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ExxonMobil yönetimine iklim krizi ayarı

ExxonMobil yönetimine iklim krizi ayarı

ABD’nin petrol devi ExxonMobil’in Yönetim Kurulu, en az iki yöneticinin iklim değişikliğiyle mücadeleye duyarlı olacak şekilde değiştirilecek.

ExxonMobil yönetimine iklim krizi ayarı

Enerji Günlüğü - ABD’nin petrol devi ExxonMobil’in Yönetim Kurulu, en az iki yöneticinin iklim değişikliğiyle mücadeleye duyarlı olacak şekilde değiştirilecek.

Dünyanın en büyük petrol ve doğal gaz şirketlerinden ExxonMobil iklim krizi için yeni bir adım atıyor. ExxonMobil’in Yönetim Kurulu toplantısında, 12 yönetim kurulu üyesinden en az ikisinin iklim değişikliğiyle mücadeleye daha uygun görülen yöneticilerle değiştirilmesine karar verildi. 

Daha temiz enerjiye geçişte şirkete rehberlik etmeye karar veren hissedarlar, finansman desteğe de devam edecekler. 

ABD’DE HAVAYI EN ÇOK EXXONMOBİL RAFİNERİLERİ KİRLETİYOR

Öte yandan ABD'in önde gelen 10 rafinerisinin katılımı ile yapılan ve ülkenin en çok hava kirliliği yaratan tesisinin bulunmasını amaçlayan bir çalışmaya göre, havayı en çok kirleten ilk 3 rafineri ExxonMobile'e ait. Havayı en çok kirleten rafinerilerden ikisi Teksas ve biri de Louisiana eyaletlerinde bulunuyor. ExxonMobil'in havayı en çok kirleten 3 rafinerisi atmosfere saatte 80 pound karbon salımı yapıyor. Bu, diğer 7 rafinerinin ortalama karbon salımlarının 8 kat üzerinde.

 

Önceki ve Sonraki Haberler