1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ExxonMobil’de 10 bin varillik petrol sızıntısı!

ExxonMobil’de 10 bin varillik petrol sızıntısı!

Enerji Günlüğü - Dünya enerji devi ExxonMobil'in Arkansas'taki petrol boru hattında büyük bir sızıntı yaşandığı ortaya çıktı. İngiliz enerji devi...

ExxonMobil’de 10 bin varillik petrol sızıntısı!

Enerji Günlüğü - Dünya enerji devi ExxonMobil'in Arkansas'taki petrol boru hattında büyük bir sızıntı yaşandığı ortaya çıktı. İngiliz enerji devi BP'nin Meksika Körfezi'nde yarattığı çevre felaketinin izleri yeni yeni silinirken benzer bir skandal haberi de dünyanın en büyük enerji şirketi ExxonMobil'den geldi. Şirketin Arkansas'taki petrol boru hattında büyük bir sızıntı yaşandığı belirtildi.

10 BİN VARİL ETRAFA YAYILDI

ABD'li enerji devinin Kanada'dan ABD'ye petrol getiren Arkansas petrol boru hattında büyük çaplı bir petrol sızıntısının gerçekleştiği belirtildi. Şirketin boru hattındaki petrol aktarımını durdurduğu ancak sızıntıda binlerce varillik petrolün etrafa yayıldığı ifade edildi. Sızıntının 10 bin varil büyüklüğünde olduğu ifade edilirken, temizleme çalışmalarının 4 bin 500 varillik kısmının tamamlandığı ifade edildi.

2011'DE 1.7 MİLYON DOLAR CEZA ALMIŞTI

ExxonMobil, Kanada'dan ABD'ye petrol taşıdığı boru hattından günlük 90 bin varil ham petrol geçtiğini açıkladı. ABD'li şirket, 2011'de Yellowstone River sızıntısı nedeniyle 1.7 milyon dolar para cezası ödemişti. O olayda da etrafa binlerce varil petrol sızmış ve çevreye büyük zarar vermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler