1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ExxonMobil’den bir karbon yakalama ve depolama anlaşması daha

ExxonMobil’den bir karbon yakalama ve depolama anlaşması daha

ExxonMobil, Nucor ile karbon yakalama ve depolama anlaşması imzaladı. Böylece karbon yakalama ve depolama kapasitesini yılda 5 milyon metrik tona çıkardı.

ExxonMobil’den bir karbon yakalama ve depolama anlaşması daha

Enerji Günlüğü - Amerikan enerji şirketi ExxonMobil, çelik üreticisi Nucor’un Louisiana’daki üretim tesisinden her yıl 800 bin metrik tona kadar karbondioksiti yakalayıp depolayacak.

Endüstriyel müşterilerin emisyonlarını azaltmalarına yardımcı olmayı amaçlayan ABDli petrol ve gaz şirketi ExxonMobil, Kuzey Amerika'nın en büyük çelik üreticilerinden biri olan Nucor Corporation ile bir karbon yakalama ve depolama anlaşmasına vardığını açıkladı. Şirket, Nucor'un yüksek kaliteli çelik üretmek için bir hammadde olan doğrudan indirgenmiş demirin (DRI) kullanıldığı Louisiana’daki üretim tesisinden her yıl 800.000 metrik tona kadar karbondioksit yakalamayı, taşımayı ve depolamayı planlıyor.

2 MİLYON BENZİNLİ ARACIN ELEKTRİKLİYLE DEĞİŞTİRİLMESİNE DENK ETKİ

Louisiana'nın 2050'ye kadar net sıfır karbondioksit emisyonuna ulaşma hedefini destekleyen Projenin 2026'da başlaması bekleniyor. ExxonMobil için bir kilometre taşı olan Nucor projesi, üçüncü taraf müşteriler için taşınan ve depolanan toplam karbondioksit miktarını yılda 5 milyon metrik tona (MTA) çıkarıyor. Bu da benzinle çalışan yaklaşık 2 milyon arabanın elektrikli araçlarla değiştirilmesine eşdeğer.

Nuccor ile yapılan anlaşma, bir endüstriyel gaz şirketi olan ABD merkezli Linde ve bir tarımsal gübre üreticisi olan CF Industries ile yapılan anlaşmaların ardından ExxonMobil'in son yedi aydaki üçüncü karbon yakalama anlaşması olarak dikkat çekiyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler