1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ExxonMobil’den Singapur havalimanına sürdürülebilir yakıt

ExxonMobil’den Singapur havalimanına sürdürülebilir yakıt

Singapur Havayolları uçuşlarda sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) kullanmaya başlıyor. ExxonMobil, ilk SAF sevkiyatını gerçekleştirdi.

ExxonMobil’den Singapur havalimanına sürdürülebilir yakıt

Enerji Günlüğü - ExxonMobil, 1 yıllık pilot program kapsamında Singapur Changi Havalimanı'na ilk sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) kargosunu teslim etti. 

Amerikan petrol devi ExxonMobil, Singapur Sivil Havacılık Otoritesi (CAAS), Singapur Havayolları (SIA) ve Temasek tarafından başlatılan bir yıllık pilot uygulamanın bir parçası olarak, sertifikalı Sürdürülebilir Havacılık Yakıtının (SAF) ilk kargosunu Changi Havalimanı'na teslim etti. Sevkiyat, 2030 yılına kadar günde 200.000 varil düşük emisyonlu yakıt sağlamaya yönelik küresel planın bir parçası olarak gerçekleştirildi. 

ExxonMobil, Şubat 2022'de pilot proje için yakıt tedarikçisi olarak seçilmişti. SAF, ExxonMobil tesislerinde üretilen rafine jet yakıtı ile Finlandiya merkezli bir petrol ve doğalgaz şirketi Neste tarafından üretilen saf SAF'ın karıştırılmasıyla üretildi. 

ExxonMobil, 2025 yılına kadar SAF dahil olmak üzere günde 40.000 varilden fazla düşük emisyonlu yakıt sağlamayı planlıyor. 2030 yılına kadar da günde 200.000 varil daha tedarik etmeyi hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler