1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ExxonMobil'e 2 milyon dolar Rusya cezası!

ExxonMobil'e 2 milyon dolar Rusya cezası!

Enerji Günlüğü - ABD Hazine Bakanlığı, ExxonMobil'e, Rusya'ya yönelik yaptırımları ihlal ettiği gerekçesiyle 2 milyon dolar ceza verdi. ABD Hazine...

ExxonMobil'e 2 milyon dolar Rusya cezası!

Enerji Günlüğü - ABD Hazine Bakanlığı, ExxonMobil'e, Rusya'ya yönelik yaptırımları ihlal ettiği gerekçesiyle 2 milyon dolar ceza verdi. 

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC), enerji şirketi ExxonMobil'i, şimdiki ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un yöneticilik yaptığı dönemde Rusya'ya yönelik yaptırımlara rağmen Rus petrol şirketi Rosneft ile Mayıs 2014'te yaptığı anlaşmalar nedeniyle 2 milyon dolar para cezasına çarptırdı. ExxonMobil ise bu cezanın  “adil” ve “hukuki” olmadığını savunarak bir kaç saat gibi kısa bir sürede Mahkemeye taşıdı.

Yapılan açıklamada, ExxonMobil'in, Rusya'nın en büyük petrol şirketi Rosneft'in başkanı Igor Sechin'le Mayıs 2014'te imzaladığı anlaşmalarla yaptırımları ihlal ettiği belirtildi. 

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un göreve getirilirken ExxonMobil CEO'su olduğu süreçte Rusya ile çok yakın ilişkileri olduğu ve bunun da ABD-Rusya ilişkilerine olumlu yansıyabileceği ifade edilmişti. 

Rusya'nın 2014 yılında Ukrayna egemenliğindeki Kırım'ı işgal etmesinin ardından Amerika ve Avrupa Moskova'ya bazı ekonomik yaptırımlar uygulamaya başlamıştı. 

EXXONMOBİL BAŞKANI TİLLERSON RESMEN ABD DIŞİŞLERİ BAKANI OLDU

Önceki ve Sonraki Haberler