1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ExxonMobil’e abartılı varlık değeri soruşturması

ExxonMobil’e abartılı varlık değeri soruşturması

ABD’li petrol devi ExxonMobil’e Permian sahasındaki varlıklarını olduğundan daha değerli gösterdiği gerekçesiyle soruşturma açıldı. 

ExxonMobil’e abartılı varlık değeri soruşturması

Enerji Günlüğü - ABD’li petrol devi ExxonMobil’e Permian sahasındaki varlıklarını olduğundan daha değerli gösterdiği gerekçesiyle soruşturma açıldı. 

ABD'li finansal piyasa regülatörü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), petrol şirketi ExxonMobil hakkında Permian petrol varlıkları değerlemesi için soruşturma açtı. Konuya yakın kaynaklara göre, şirketin en önemli petrol ve gaz varlığı olan Permian’da bazı varlıkları aşırı değerli gösterdiğine ilişkin ihbar sonrasında şirket hakkında soruşturma açıldı. 

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, şirketin çalışanlardan Permian bölgesinde karbon varlıklarının çıkarılma hızını ve değerlemelerini yüksek göstermelerini istediği iddia edildi.

Öte yandan ExxonMobil, hakkında yazılan bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle Wall Street Journal gazetesi hakkında dava açtı. 

ABD’nin Teksas ve New Mexico eyaletlerinde bulunan Permian Havzası’nda yaklaşık 10 milyar varil petrol rezervi olduğu ifade ediliyor. Permian havzasında ExxonMobil petrol üretimini 2024'e kadar yüzde 80 artırarak günlük ortalama 1 milyon varilin üzerine çıkarmayı planlıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler