1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. ExxonMobil’in rüzgar türbinleri için ürettiği yağ sertifika aldı

ExxonMobil’in rüzgar türbinleri için ürettiği yağ sertifika aldı

Enerji Günlüğü – ExxonMobil’in rüzgar türbinlerine yönelik sentetik dişli yağı Mobil SHC™ Gear 320 WT, DNV GL’den uygunluk sertifikası aldı. Mobil...

ExxonMobil’in rüzgar türbinleri için ürettiği yağ sertifika aldı

Enerji Günlüğü – ExxonMobil’in rüzgar türbinlerine yönelik sentetik dişli yağı Mobil SHC™ Gear 320 WT, DNV GL’den uygunluk sertifikası aldı. 

Mobil SHC™ Gear 320 WT, alanında DNV GL’den uygunluk sertifikası alan ilk ürün oldu. Ürünün, plansız duruşları azaltan etkisi ve 7 yıllık garanti süresi var. 

DNV GL, yenilenebilir enerji projelerini sertifikalandıran önemli kuruluşlardan biri. DNV GL’nin Uygunluk Sertifikası; yağın, rüzgar türbinlerinde geçerli uluslararası standartlardaki performans gerekliliklerini ve müşteri ihtiyaçlarını karşıladığını belgeliyor. Sertifikada bulunan onay mührü ise bu performansın küresel otoriteler tarafından da onaylandığının gösteriyor. Mobil SHC™ Gear 320 WT, bu sertifikayla, üç aşamadan oluşan onay belgesinin ilk aşamasında tescil almış oldu. 

ExxonMobil Endüstriyel Yağlar Satış Müdürü Buğra Kılınçer, Mobil SHC™ Gear 320 WT’nin yağ ömrünü ve yağ değişim aralıklarını uzatarak yağ israfını azalttığını kaydetti ve şunları ekledi, “Bu ürün, karada ve denizde bulunan rüzgar santrallerine uygun olacak şekilde üretildi. Kullanım şartlarına ve koşullarına uyulduğu takdirde şirketimiz, yağdan kaynaklanan arıza veya hata durumlarında tamir ve değişim masraflarını bizzat üstleniyor”. 

Ancak ürünün garantisi bazı şartlara bağlı. Garanti, söz konusu ürünü ve ürün tarafından yağlanmış önemli parçaları kapsıyor. Ayrıca kullanıcıların garanti kapsamında hizmet alabilmeleri için söz konusu yağın orijinal Mobil endüstriyel yağlarından olduğunu teyit edebilmesi ve ekipmanın Orijinal Ekipman Üreticileri (OEM) tarafından belirtilen koşullar altında işletildiğini, uygun şekilde belgelendirmesi gerekiyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler