1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Eyüp`te yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği algısı arttırılıyor

Eyüp`te yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği algısı arttırılıyor

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği algısını artırmak amacıyla Eyüp'te eğitim seminerleri yapılıyor.İstanbul Kalkınma Ajansı’nın...

Eyüp`te yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği algısı arttırılıyor

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği algısını artırmak amacıyla Eyüp'te eğitim seminerleri yapılıyor.
İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ve Eyüp Belediyesi liderliğinde sürdürülen “Yeşil Bina Sertifikasyon Sisteminin Kurulması” projesi kapsamında düzenlenen eğitim seminerleri yapılmaya başladı. Ücretsiz olan bu seminerin amacı; enerji verimliliği konusunda farkındalığın artırılması, binalarda enerji tasarrufunu sağlayıcı önlemlerin kavranmasını uygulamalı olarak gösterebilmek.
Ülke genelinde, özellikle konutlarda enerji verimliliğini arttırmaya yönelik çalışmaları tanıtmak ve toplum geneline yaymak amacıyla Eyüp Belediyesi bünyesinde sürdürülen eğitim programları, enerji kimlik belgesi uzmanlığı, enerji yöneticisi eğitimi, yenilenebilir enerji yönetimi başlıkları altında ele alınıyor.
Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, İstanbul'un çevresel sürdürülebilirliğine ve küresel rekabet edebilirliğine katkıda bulunmak ve bu bilinci, ülke geneline yaymak amacıyla bu seminerleri düzenlediklerini dile getirdi.
Yerel yönetimlerde görev alan mimar ve mühendislerin katılımının hedeflendiği programa tüm kamu kuruluşlarının uzmanları da davet ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler