1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Facia yaşanan Soma`daki maden ocağı 2 ay önce denetlenmiş

Facia yaşanan Soma`daki maden ocağı 2 ay önce denetlenmiş

Enerji Günlüğü - En az 17 işçinin öldüğü kazaya sahne olan Manisa Soma'daki maden ocağı Çalışma ve Bakanlığı Müfettişlerince son olarak iki ay...

Facia yaşanan Soma`daki maden ocağı 2 ay önce denetlenmiş

Enerji Günlüğü - En az 17 işçinin öldüğü kazaya sahne olan Manisa Soma'daki maden ocağı Çalışma ve Bakanlığı Müfettişlerince son olarak iki ay önce denetlendi, mevzuata aykırılık bulunmadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Manisa’nın Soma ilçesindeki özel bir şirkete ait kömür ocağında trafo patlamasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Manisa’nın Soma ilçesindeki Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. işyerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerince 2012 yılında 2 kez, 2013 yılında 2 kez ve son olarak da 13-14, 17-18 Mart 2014 tarihinde de iş sağlığı ve güvenliği yönünden teftiş yapıldığı ve mevzuat aykırı bir durum görülmediği, ayrıca işyerinde 25 Temmuz 2013 tarihinden itibaren 9 iş güvenliği uzmanı, 3 işyeri hekiminin çalıştığı tespit edilmiştir. Olayın ilk başından itibaren müfettişlerimiz olay yerindedir. Bakan Yardımcımız ve Teftiş Kurulu Başkanımızda olay yerine hareket etmiştir. Maden ocağında mahsur kalan işçi kardeşlerimizin sağlıklı bir şekilde kurtulmalarını temenni ediyoruz."

BAKAN TANER YILDIZ, FACİA YAŞANAN MADEN OCAĞI'NDA


MADEN OCAĞINDA KAZA! YÜZLERCE İŞÇİ MAHSUR!



Önceki ve Sonraki Haberler