1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Fairbrics, CO2 bazlı tekstil teknolojisi için 22 milyon euro yatırım aldı

Fairbrics, CO2 bazlı tekstil teknolojisi için 22 milyon euro yatırım aldı

Fransa merkezli Fairbrics, kimyasal tesislerden çıkan CO2 atık dumanlarını yüksek değerli tekstil ürünlerine geri dönüştürmek için toplam 22 milyon euro yatırım aldı.

Fairbrics, CO2 bazlı tekstil teknolojisi için 22 milyon euro yatırım aldı

Enerji Günlüğü - Fairbrics, CO2 bazlı polyester elyafını piyasaya sürmek ve tekstil endüstrisinin karbon ayak izini azaltmak için 22 milyon euro yatırım aldı.

Döngüsel üretim yaklaşımıyla karbondioksit (CO2) emisyonlarını yüksek değerli polyestere dönüştüren bir teknoloji geliştiren sürdürülebilir kimya girişimi Fairbrics, Avrupa Birliği'nin Horizon 2020 Araştırma ve İnovasyon Programından 17 milyon euro; Teknoloji Yükseltme Projesi Ortaklarından ise 5 milyon euro olmak üzere toplam 22 milyon euro yatırım aldı.

Günümüzde polyester, dünya çapında üretilen tüm tekstil ürünlerinin %60'ını ve moda endüstrisinin sera gazı emisyonunun üçte birini oluşturuyor. Fosil yakıt kaynaklarını CO2 bazlı kaynaklarla değiştiren Fairbrics, enerji yoğun endüstrilere sürdürülebilir ve ölçeklenebilir bir çözüm sunuyor. Girişimin birincil amacı, kimyasal tesislerden çıkan CO2 atık dumanlarını yüksek değerli tekstil ürünlerine geri dönüştüren döngüsel bir yaklaşım kullanarak fosil bazlı polyesteri CO2 bazlı polyesterle değiştirmek ve böylece iklim değişikliğiyle mücadele etmek ve enerji yoğun endüstrilerin karbonsuzlaşmasını hızlandırmak.  Başlangıçta moda endüstrisine odaklanmayı hedefleyen Fairbrics’in, H&M, On-Running ve Aigle gibi büyük markalarla stratejik ortaklıkları bulunuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler