1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Falih: Petrol yatırımları son 2 yılda 1 trilyon dolar azaldı

Falih: Petrol yatırımları son 2 yılda 1 trilyon dolar azaldı

Enerji Günlüğü – Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el-Falih, petrol yatırımlarının son iki yılda 1 trilyon dolar azaldığını kaydetti. Rusya...

Falih: Petrol yatırımları son 2 yılda 1 trilyon dolar azaldı

Enerji Günlüğü – Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el-Falih, petrol yatırımlarının son iki yılda 1 trilyon dolar azaldığını kaydetti. 

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ile dün Moskova'da bir araya gelen Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el-Falih, düşen petrol fiyatlarının piyasada yarattığı istikrarsızlık nedeniyle petrol yatırımlarının son iki yılda 1 trilyon dolar azaldığını kaydetti. 

Petrol piyasalarında istikrara yardım için Rusya ile birlikte ne gerekirse yapacaklarını tekrar vurgulayan Falih, petrol piyasalarının yakında dengelenmesini beklediğini ifade etti. Falih, OPEC üyesi ve üyesi olmayan petrol üreticileri arasında kurumsal işbirliği istediklerini de sözlerine ekledi.

Falih, petrol stoklarını 5 yıllık ortalama seviyesine getirme hedefine bağlı olduklarını belirterek, OECD ticari petrol stoklarının yılbaşından bu yana 30 milyon varil azaldığını söyledi. 

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ise cari üretim kısıntısı anlaşması sonrası OPEC ve OPEC dışı üreticiler arasında işbirliğinin detayları konusunda çalışmaları gerektiğini belirtti. 

Önceki ve Sonraki Haberler