1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Farhad Ahmetov, Nortgaz`daki payını Novatek`e satıyor

Farhad Ahmetov, Nortgaz`daki payını Novatek`e satıyor

Enerji Günlüğü - Gazprom'un yüzde 51'ine sahip olduğu Nortgaz'daki kalan yüzde 49 hisseyi, en büyük Rus özel sektör gaz şirketi Novatek alacak. Novatek,...

Farhad Ahmetov, Nortgaz`daki payını Novatek`e satıyor

Enerji Günlüğü - Gazprom'un yüzde 51'ine sahip olduğu Nortgaz'daki kalan yüzde 49 hisseyi, en büyük Rus özel sektör gaz şirketi Novatek alacak. Novatek, Gazprom'dan da yüzde 1 pay alıp, şirketin yarısına sahip olacak.
Rus enerji devi Gazprom başkan yardımcısı Valeriy Golubev, Gazprom’un gaz üretim şirketi Nortgaz’da sahip olduğu yüzde 51 hissenin yüzde 1’ini bağımsız gaz üreticisi Novatek’e devretmek istediklerini açıkladı. Novatek’ten yapılan açıklamada da, hissenin satışı konusunda anlaşmaya varıldığı doğrulandı.
Öte yandan Novatek, Nortgaz’ın yüzde 49 hissesini Azeri asıllı işadamı Farhad Ahmetov’un sahibi olduğu Kıbrıslı R.E.D.I. Holdings şirketinden satın almayı planlıyor. Novatek hisseler karşılığında 1 milyar 379 milyon dolar teklif etti; satış işleminin yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.
Tüm işlemlerin sonucunda Gazprom ve Novatek Nortgaz’da eşit paylara sahip olacak...
Uzmanlar, Gazprom’un bağımsız üreticiler için daha avantajlı olan vergi şartlarından istifade edebilmek için Nortgaz’daki hisselerini Novatek ile eşit miktarda paylaşmaya hazır olduğunu belirtiyor.

Erkan Özdemir

Önceki ve Sonraki Haberler