1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Farklılaştırılmış yakıt satışında uygunluk süresi bir yıl ötelendi

Farklılaştırılmış yakıt satışında uygunluk süresi bir yıl ötelendi

Farklılaştırılmış akaryakıt satışı yapan dağıtıcıların mevzuata uygunluk sürecini tamamlama süresi bir yıl ötelendi.

Farklılaştırılmış yakıt satışında uygunluk süresi bir yıl ötelendi

Enerji Günlüğü - Farklılaştırılmış akaryakıt satışı yapan dağıtıcıların mevzuata uygunluk sürecini tamamlama süresi bir yıl ötelendi.

Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kurul Kararı yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre farklılaştırılmış akaryakıt satışı yapan dağıtıcıların, mevzuata uygunluk düzenlemesini tamamlama süresi, 01 Mart 2021 tarihine kadar, bir yıl ötelendi. 

Karar, Geçici 1. Maddede ifade edilen Karara uygunlaştırma süresini 01 Mart 2021 tarihine kadar bir yıl öteliyor. Geçici 1. Maddenin yeni hali aşağıdaki gibi ifade edildi.

GEÇİCİ 1. MADDE’DE TARİH DEĞİŞİKLİĞİ
“Farklılaştırılmış akaryakıt tanımına uygun akaryakıt satışı yapan dağıtıcı lisansı sahipleri, en geç 01 Mart 2021 tarihine kadar durumlarını bu Karara uygun hale getirmekle yükümlüdür. Bu tarihe kadar dağıtıcı lisansı sahipleri “İşaretleme ve Katkılama Bildirimi”ni Kuruma sunarak akaryakıtlara katkılama yapabilirler. Bu tarihe kadar Ek-1 ile talep edilen bilgi ve belgeleri Kuruma sunarak gerekli onayı almayan veya faaliyetlerini bu Karara uygun hale getirmeyen daqğıtıcı lisansı sahipleri 01 Mart 2021 tarihinden sonra farklılaştırılmış akaryakıt satışı gerçekleştiremez”. 

Önceki ve Sonraki Haberler