1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Fas’ta 270 MW’lık RES için satın alma anlaşması imzalandı

Fas’ta 270 MW’lık RES için satın alma anlaşması imzalandı

İtalyan Enel ve Faslı Nareva şirketlerinin kuracağı 270 MW'lık Jbel Lahdid Rüzgar Santrali’nde üretilen elektrik için Fas Elektrik ve Su İdaresi ONEE bir satın alma anlaşması imzaladı.

Fas’ta 270 MW’lık RES için satın alma anlaşması imzalandı

Enerji Günlüğü - İtalyan Enel ve Faslı Nareva şirketlerinin kuracağı 270 MW'lık Jbel Lahdid Rüzgar Santrali’nde üretilen elektrik için Fas Elektrik ve Su İdaresi ONEE bir satın alma anlaşması imzaladı.

Fas Elektrik ve Su İdaresi ONEE, İtalyan Enel Green Power ve Faslı enerji şirketi Nareva Holding'in oluşturduğu bir konsorsiyumun Fas’ta inşa edeceği 270 MW'lık Jbel Lahdid Rüzgar Santrali’nde üretilen elektriği satın almak için bir anlaşma (PPA) imzaladı. 

ONEE’nin açıklamasına göre santralin inşası için 317.1 milyon dolar yatırım yapılacak. Fas’ın liman şehri Essaouira'nın yaklaşık 25 kilometre kuzeydoğusundaki bir alana kurulacak olan Jbel Lahdid Rüzgar Santrali’nin devreye alma çalışmaları 2023'ün ilk yarısından itibaren kademeli olarak başlayacak.

Santral ONEE’nin 2016 yılında gerçekleştirdiği 850 MW kapasiteli ihalenin bir parçası olarak kurulacak. Fas, 2030 yılına kadar elektrikte kurulu gücünün yüzde 52’sinin yenilenebilir enerji kurulumlarından oluşmasını hedefliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler