1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fatih Birol, Fransa Şeref Nişanı’na layık görüldü

Fatih Birol, Fransa Şeref Nişanı’na layık görüldü

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, küresel enerji ve iklim hedeflerine ulaşılmasına verdiği katkılar nedeniyle Fransa'nın Şeref Nişanı'na (Légion d'honneur) layık görüldü.

Fatih Birol, Fransa Şeref Nişanı’na layık görüldü

Enerji Günlüğü - 1802'den beri Fransız hükümeti tarafından üstün başarılı kişileri ödüllendirmek amacıyla verilen ve ülkenin en yüksek dereceli sivil nişanı olarak bilinen "Legion d'Honneur"e, "dünya iklim ve enerji konularına olan olağanüstü katkıları nedeniyle" Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol layık görüldü. IEA'dan yapılan açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysée Sarayı'nda düzenlenen özel bir törenle Birol'a nişanını takdim etti.

“ENERJİDE ELİMDEN GELENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Birol sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Elysée Sarayı’nda Başkan Emmanuel Macron’dan Légion d'honneur ödülünü almaktan derinden etkilendim. Bu onuru IEA meslektaşlarıma, aileme ve arkadaşlarıma adıyorum.

Afrika'da temiz enerjiye erişim de dahil olmak üzere küresel enerji ve iklim hedeflerine ulaşılmasına yardımcı olmak için elimden geleni yapmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler