1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Fatih Birol ikinci kez IEA Başkanlığına seçildi

Fatih Birol ikinci kez IEA Başkanlığına seçildi

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Dr. Fatih Birol, ikinci kez Başkanlığa seçildi.Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra...

Fatih Birol ikinci kez IEA Başkanlığına seçildi

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Dr. Fatih Birol, ikinci kez Başkanlığa seçildi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörü Fatih Birol üye ülke temsilcileri tarafından yeniden bu göreve seçildi. Birol, IEA’nın 44 yıllık tarihinde 29 ülkenin tamamının desteğiyle ve oybirliğiyle seçilen ilk İcra Direktörü. İlk kez dışarıdan atanmayıp IEA’nın içinden biri olarak bu göreve getirilen Birol ayrıca ilk kez bu göreve atanan bir siyasetçi ya da bakan değil.

Birol sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ikinci kez başkanlığa seçilmiş olmaktan onur duyduğunu belirterek, İEA'yı yeni boyutlara getirmek için tüm iş ortaklarıyla çalışmayı dört gözle beklediğini kaydetti.

Uluslararası Enerji Ajansı, merkezi Paris’te bulunan, enerji dünyasının en önde gelen hükümetlerarası kuruluşudur. IEA’da 300’e yakın enerji uzmanı çalışmaktadır. IEA’nın en önemli yayınlarından bir tanesi olan World Energy Outlook, dünyada en fazla satan enerji kitabı ve dünya siyaset ve iş dünyası liderlerinin başucu kitabıdır.

Dr. Fatih Birol, 1995 yılında IEA'ya katılmadan önce altı yıl süreyle Viyana'da Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) bünyesinde görev yaptı. Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörlüğü’ne seçilmeden önce IEA’nın başekonomisti ve kurumun enerji ve iklim değişikliği politikasının ekonomik analizinde sorumluydu.

Enerji Günlüğü 
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler